ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: H Conmebol έβαλε "Stop" στα ματς των προκριματικών του Μαρτίου

Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν γκολ τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022
Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν γκολ τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 Ⓒ 2020 FERNANDO BIZERRA/ASSOCIATED PRESS

Ο κορονοϊός αφήνει τα σημάδια του στο ποδόσφαιρο και σε επίπεδο Μουντιάλ, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής να ανακοινώνει πως δεν θα γίνουν οι αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ στην ήπειρό της για το μήνα Μάρτιο.

Οι λίγκες στα εθνικά πρωταθλήματα δίνουν μεγάλο αγώνα για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν κανονικά αυτά, εν μέσω πανδημίας, ωστόσο το φάντασμα του κορονοϊού έρχεται να κάνει ζημιά και να βάλει τρικλοποδιές και στις εθνικές διοργανώσεις.

Όπως για παράδειγμα στους αγώνες που αποτελούν το προθάλαμο για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με την Conmebol να ανακοινώνει το απόγευμα του Σαββάτου πως αποφάσισε να αναστείλει αγώνες για τα προκριματικά της διοργάνωσης στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής που είχαν οριστεί σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Ουσιαστικά, προχώρησε στην απόφαση για αναβολή των αγώνων καθώς αρκετές ήταν οι ευρωπαϊκές ομάδες που είχαν διαμηνήσει πως δεν αφήνουν τους παίκτες τους να πάνε στη Λατινική Αμερική, καθώς αν ταξίδευαν, κατά την επιστροφή στη βάση τους θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα -βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου- τουλάχιστον δέκα ημερών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από κάποιες ημέρες η FIFA είχε προτείνει τρεις ευρωπαϊκές πόλεις για τη διεξαγωγή αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, μέσα σε αυτές και την Αθήνα, αλλά η Conmebol δεν συμφωνούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2020 Fernando Bizerra/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ