MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο εξωπραγματικός Εμπαπέ έχει πατήσει μόνος τους στην περιοχή περισσότερο από εννιά ομάδες του τουρνουά

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Δανία
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Δανία 2022 AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Εμπαπέ κάνει πάρτι στις αντίπαλες περιοχές και μάλιστα εννέα ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ των οποίων Ολλανδία, το Βέλγιο και το Μεξικό, έχουν λιγότερες ενέργειες στην περιοχή από τον Γάλλο σούπερ σταρ.

Η Γαλλία έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετωπίζει την 3η αγωνιστική χωρίς άγχος. Ένας από τους κύριους υπευθύνους για το πρώτο βήμα των τρικολόρ είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει μπει πολύ δυνατά στο τουρνουά με τρία γκολ και μία ασίστ. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί είναι ο "εφιάλτης" των αντίπαλων αμυνών και το έχει αποδείξει στα δύο πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Εμπαπέ κάνει πάρτι στην περιοχή. Συγκεκριμένα συνολικά έχει 141 ενέργειες και οι 28 από αυτές είναι στο "κουτί" των αντιπάλων του. Πρόκειται για έναν μαγικό αριθμό.

Μάλιστα, εννέα ομάδες του τουρνουά, η Κόστα Ρίκα, το Κατάρ, το Μαρόκο, η Αυστραλία, η Ολλανδία, το Μεξικό, η Γκάνα, η Ελβετία και το Βέλγιο έχουν λιγότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή από τον Εμπαπέ. Δηλαδή ένας παίκτης μόνος του έχει καταφέρει, όσα δεν έχουν καταφέρει εννέα ολόκληρες ομάδες.

Τα "δόντια" του τα είχε δείξει από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Εμπαπέ απέναντι στην Αυστραλία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Εμπαπέ απέναντι στην Αυστραλία

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 19 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή κάνοντας μία επίδοση, η οποία είχε να γίνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1970, δηλαδή 52 χρόνια.

Tα κέφια του Εμπαπέ συνεχίστηκαν και στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στη Δανία, όταν και σήκωσε στους ώμους του ολόκληρη τη γαλλική ομάδα.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Εμπαπέ κόντρα στη Γαλλία
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Εμπαπέ κόντρα στη Γαλλία OPTA

Ο σταρ της Παρί σ' αυτό το παιχνίδι "όργωσε" την αριστερή πλευρά είχε 9 ενέργειες στην περιοχή των Δανών, πέρα φυσικά από τα δύο γκολ που πέτυχε.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ