MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία: Οι μπλε που κυνηγούν το στοιχειωμένο ρεκόρ της Ουγγαρίας κόντρα στον Έρικσεν

Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στους Αυστραλούς
Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στους Αυστραλούς @ 2022 THANASSIS STAVRAKIS / AP IMAGES

Η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Δανία (26/11, 18:00, ANT1 και Live SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2022 του τέταρτου ομίλου. Δείτε ενδιαφέροντα facts για το παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Γαλλία μετά τη νίκη με την Αυστραλία θέλει να κερδίσει τη Δανία (26/11, 18:00, ANT1 και Live SPORT24), με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να καίγεται για βαθμούς μετά την ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) με την Τυνησία στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ 2022.

Δείτε μερικά χρήσιμα facts για τους δύο αντιπάλους.

Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, όλες στη φάση των ομίλων. Η Γαλλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις δύο φορές που αντιμετώπισε τη Δανία και την τρίτη ήταν η κάτοχος του τίτλου. Η Δανία έχει δύο σερί νίκες απέναντι στη Γαλλία, αμφότερες στο Nations League του 2022.

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία: Οι μπλε που κυνηγούν το στοιχειωμένο ρεκόρ της Ουγγαρίας κόντρα στον Έρικσεν
SPORT24

Ποτέ δεν έχουν νικήσει τρεις φορές συνεχόμενες τη Γαλλία και η ομάδα του Ντεσάμπ δεν έχει χάσει ποτέ τρεις φορές από τον ίδιο αντίπαλο μέσα στο ίδιο έτος. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Δανία αντιμετωπίζει σε Μουντιάλ την κάτοχο του τροπαίου. Οι Δανοί έχασαν 2-3 από τη Βραζιλία στον προημιτελικό του 1998 και νίκησαν 2-0 τη Γαλλία στον όμιλο.

Η Γαλλία μετράει πλέον πέντε σερί νίκες σε Μουντιάλ. Δεν έχει πετύχει ποτέ έξι συνεχόμενες νίκες και η τελευταία ομάδα που το έχει πετύχει ήταν η Ισπανία το 2010.

Γαλλία - Δανία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Δανία έχει τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μόνο το Βέλγιο έχει πέντε σερί ισόπαλα ματς, από το 1998 ως το 2002. Με τη νίκη επί της Αυστραλίας, η Γαλλία έγινε η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια που νικάει στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά μετά τη Βραζιλία το 2006.

Μόνο τέσσερις κάτοχοι του τροπαίου έχουν ξεκινήσει τουρνουά με δύο νίκες: Η Ιταλία το 1938, η Ουρουγουάη το 1950 και η Βραζιλία το 1998 και το 2006. Η Δανία έχει κρατήσει το μηδέν σε τρία από τελευταία πέντε ματς της σε Μουνιάλ, ενώ είχε μόλις τέσσερα clean sheet στα 16 προηγούμενα παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία: Οι μπλε που κυνηγούν το στοιχειωμένο ρεκόρ της Ουγγαρίας κόντρα στον Έρικσεν
SPORT24

Ωστόσο, οι Δανοί δεν έχουν γκολ σε δύο από τους τελευταίους τρεις αγώνες τους σε Μουντιάλ, ενώ πριν από αυτά είχαν αποτύχει να σκοράρουν μόλις δύο φορές σε 18 αναμετρήσεις. Η Γαλλία πλέον έχει δύο συνεχόμενα ματς Μουντιάλ με τέσσερα γκολ, μετά τον τελικό του 2018 και την πρεμιέρα της απέναντι στην Αυστραλία. Η Ουγγαρία του 1954 είναι η τελευταία ομάδα που πέτυχε τέσσερα ή περισσότερα γκολ σε τρία σερί παιχνίδια Μουντιάλ.

Ο Ζιρού έπιασε τον Ανρί στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της εθνικής Γαλλίας με 51 γκολ. Ο Έρικσεν έφτιαξε πέντε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο 0-0 της Δανίας με την Τυνησία. Μόνο ο Μίκαελ Λάουντρουπ έχει φτιάξει περισσότερες ευκαιρίες για τη Δανία σε αγώνα Μουντιάλ, όταν είχε έξι key passes απέναντι στη Νιγηρία το 1998.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ