ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ οδήγησε στη φάση των 16 τους παγκόσμιους πρωταθλητές

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ οδήγησε στη φάση των 16 τους παγκόσμιους πρωταθλητές
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Δανία προέβαλε σθεναρή αντίσταση στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης όμως η Γαλλία διέθετε έναν ασυγκράτητο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε δις και την οδήγησε στη νίκη με 2-1 και στη πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Η απίστευτη κατάρα που ακολουθούσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις με τους ισάριθμους αποκλεισμούς της Ιταλίας (2010), της Ισπανίας (2014) και της Γερμανίας (2018), δεν υπάρχει πια και για αυτό "ευθύνεται" ένας από τους πιο καυτούς στράικερ που φιγουράρουν την τελευταία πενταετία στα γήπεδα του κόσμου: ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο σούπερ σταρ της Παρί έκανε τη (θεμελιώδη) διαφορά μεταξύ της Γαλλίας και της Δανίας, στην κόντρα των δύο ομάδων το βράδυ του Σαββάτου (26/11) για την δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ, αφού έκανε αρχικά το 1-0 στο 61ο λεπτό και εν συνεχεία απάντησε με εμφατικό τρόπο στον Αντρέας Κρίστενσεν (είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 68'), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 86ο λεπτό.

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ οδήγησε στη φάση των 16 τους παγκόσμιους πρωταθλητές


Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ στα νοκ-άουτ ματς, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να γίνεται η πρώτη ομάδα που κάνει το "2 στα 2" στα γήπεδα του Κατάρ και τις Αυστραλία, Δανία και Τυνησία να ετοιμάζονται να δώσουν σκληρή μάχη στο φινάλε για να πάρουν το άλλο εισιτήριο του 4ου γκρουπ για τη φάση των 16.

Σημειώνεται πως η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (30/11) με την Τυνησία (1 βαθμός) να αντιμετωπίζει την Γαλλία (6 βαθμοί) και την Αυστραλία (3 βαθμοί) να διασταυρώνεται με την Δανία (1 βαθμός).

Το ματς

Η Γαλλία μπήκε στο χορτάρι με την προίκα της τεσσάρας στην πρεμιέρα επί της Αυστραλίας και η Δανία με το "βαρίδιο" της λευκής ισοπαλίας με την Τυνησία, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να επιλέξει μία συντηρητική προσέγγιση στο ματς. Δεν επεδίωξε να παίξει σε πολυ υψηλό τέμπο ενώ σε αρκετά κομμάτια του πρώτου μέρους άφησε τη μπάλα στην αντίπαλό της, με στόχο να κλέψει μπάλες και να βρει κενούς χώρους μέσω γρήγορου τρανζίσιον.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 21ο λεπτο για τους μπλε, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να επεμβαίνει θετικότατα σε γυριστή κεφαλιά του Ραμπιό (απέκρουσε με γροθιές) ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Εμπαπέ ταλαιπώρησε την άμυνα των Δανών από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, αλλά ο Χόιμπιεργκ σταμάτησε στο ύψος της μικρής περιοχής το συρτό σουτ του προωθημένου Κουντέ.

Το διάστημα από το 30ο μέχρι το 40ο λεπτό ήταν το καλύτερο για τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο πρώτο μέρος, αφού άσκησαν έντονη πίεση στην ομάδα του Χιούλμαντ παίζοντας κυρίως από τα πλάγια (στηριζόμενοι στην ταχύτητα των Εμπαπέ και Ντεμπελέ αλλά και στο πληθωρικό ματς του Γκριεζμάν), με τους Γκριεζμάν και Ζιρού να απειλούν στο 33ο και 37ο λεπτό αντίστοιχα και τον Σμάιχελ να στέκεται τυχερός στη φάση του 40ου λεπτού.

Ήταν η στιγμή που ο Ντεμπελέ τρύπησε την άμυνα της Δανίας και έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι από τα δεξιά για να σερβίρει "μισό γκολ" στον αμαρκάριστο Εμπαπέ, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην κορυφαία φάση του ματς μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Δανία να μπαίνει με λίγο περισσότερο θάρρος και να κερδίζει μέτρα, με την Γαλλία από την πλευρά της να απειλεί με τον Εμπαπέ στο 57' (έκανε μία φανταστική κούρσα 30 μέτρων αλλά είδε το σουτ του να σταματάει πάνω στον σταθερότατο Σμάιχελ) και τον Γκριεζμάν στο 60' (άστοχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής).

Οι δύο αυτές βολές ήταν προειδοποιητικές, με την τρίτη να είναι και η... φαρμακερή για τους Δανούς, με τους Τεό Ερναντέζ και Εμπαπέ να συνδυάζονται ταχύτατα και υποδειγματικά και τον φορ της Παρί να αξιοποιεί ασίστ του μπακ της Μίλαν για να γράψει το 1-0 στο 61ο λεπτό με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το γκολ αυτό "έβαλε φωτιά" στο ματς, με την Δανία να βγαίνει μπροστά και να φτάνει στην ισοφάριση και στο πρώτο της γκολ στο φετινό Μουντιάλ επτά λεπτά αργότερα (68'), με τον Έρικσεν να εκτελεί κόρνερ, τον Άντερσεν να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Αντρέας Κρίστενσεν τη δεύτερη νικώντας τον Λορίς (1-1).

Στο 73ο λεπτό ο Μάλε φλέρταρε με την ανατροπή όμως ο Λορίς είπε "όχι" με σπουδαία επέμβαση, ενώ η Γαλλία άγγιξε με τη σειρά της το 2-1 στο 78', με την κεφαλιά του Κομάν να φεύγει κόρνερ μετά από σωτήρια παρέμβαση του Μάλε.

Το ρόλερ κόστερ στο ματς συνεχίστηκε αφού την μεγάλη ευκαιρία με το ψαλιδάκι του Ραμπιό στο 80' διαδέχτηκε εκείνη του Μπρέθγουεϊτ ένα λεπτό αργότερα, για να έρθει το 86ο λεπτό και να φέρει έκρηξη στις τάξεις των οπαδών των μπλε στις εξέδρες.

Ήταν η στιγμή που ο Γκριεζμάν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό και ο "πολύς" Εμπαπέ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, για να νικήσει από κοντά τον Σμάιχελ και να ξαναδώσει προβάδισμα για τους παγκόσμιους πρωταθλητές (2-1).

Αποτέλεσμα που "κλείδωσε" μέχρι το φινάλε, με την Γαλλία να κάνει το "2 στα 2" και να πανηγυρίζει την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ απαλλαγμένη από το άγχος της τρίτης αγωνιστικής και την Δανία να μετράει αντίστροφα για την σκληρή μάχη με την Αυστραλία με έπαθλο το έτερο χρυσό εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ οδήγησε στη φάση των 16 τους παγκόσμιους πρωταθλητές
OPTA

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ, Βαράν (75' Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75' Κομάν), Γκριεζμάν (90' Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63' Τουράμ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ράσμους Κρίστενσεν (90' Μπα), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (74' Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46' Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85' Νόργκααρντ)

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ οδήγησε στη φάση των 16 τους παγκόσμιους πρωταθλητές


Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ