ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη 1-2: Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί και θριαμβευτική πρόκριση στους 16

Ο Ισμαϊλά Σαρ της Σενεγάλης πανηγυρίζει με ον Φαμαρά Ντιεντιού γκολ που σημείωσε κόντρα στο Εκουαδόρ για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Ντόχα | Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Ο Ισμαϊλά Σαρ της Σενεγάλης πανηγυρίζει με ον Φαμαρά Ντιεντιού γκολ που σημείωσε κόντρα στο Εκουαδόρ για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Ντόχα | Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 © 2022/AIJAZ RAHI/AP IMAGES

Η Σενεγάλη επιβλήθηκε του Εκουαδόρ με 2-1 χάρη στα γκολ των Ισμαϊλά Σαρ και Καλιντού Κουλιμπαλί και πήρε μια δίκαιη νίκη και συνάμα πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Η Σενεγάλη έκανε την ανατροπή στη βαθμολογία του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 την τελευταία αγωνιστική και με τη νίκη 2-1 επί του Εκουαδόρ κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από την Ολλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρόκριση στους 16 φέρνει τους πρωταθλητές Αφρικής αντιμέτωπους με το νικητή του 2ου ομίλου που θα αναδειχθεί το βράδυ μεταξύ Αγγλίας, Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλίας, με τον αγώνα να διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη 1-2: Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί και θριαμβευτική πρόκριση στους 16
OPTA

Αν υπήρχε αμφιβολία για το ποια ομάδα "καιγόταν" περισσότερο για τη νίκη, οι δύο μεγάλες ευκαιρίες της Σενεγάλης πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο ξεκαθάρισαν την κατάσταση. Οι παίκτες του Αλιού Σισέ δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ιντρισά Γκέιγ και Μπουλαγέ Ντιά απέτυχαν από καλή θέση να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους, όμως αυτό δεν τους πτόησε για τη συνέχεια του αγώνα. Η Σενεγάλη είχε περιορίσει τους αντιπάλους τους το γήπεδό τους και απλά έψαχνε διαδρόμους για την εστία του Ερνάν Γκαλίντες.

Με τη δράση να έχει μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο γήπεδο του Εκουαδόρ, δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Στο 44ο λεπτό, ο Πιέρο Ινκαπιέ έσπρωξε τον Ισμαϊλά Σαρ στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Γουότφορντ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Το Εκουαδόρ προσπάθησε να επιστρέψει με καλύτερη εικόνα στο 2ο ημίχρονο και γι' αυτό ο Γκουστάβο Αλφάρο έκανε δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη εύστοχη τελική καταγράφηκε στο 49' από έναν νεοεισελθώντα, τον Χοσέ Σιφουέντες, ενώ λίγο αργότερα είχε κι άλλη μία κεφαλιά του Μάικλ Εστράδα, σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε.

Στο 67ο λεπτό, σε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μοϊσές Καϊσέδο που από κοντά έκανε το 1-1. Το σκορ αυτό έστελνε το Εκουαδόρ στα νοκ άουτ, όμως η χαρά κράτησε μόλις τρία λεπτά. Από μία νέα στημένη φάση στο 70', ο ήρωας του Εκουαδόρ μέχρι τώρα, ο Ένερ Βαλένσια, άθελά του τροφοδότησε τον Καλιντού Κουλιμπαλί και ο αρχηγός των πρωταθλητών Αφρικής πέτυχε το πρώτο τέρμα του με το εθνόσημο.

Με τον Βαλένσια εμφανώς ανέτοιμο, να επιδίδεται κυρίως σε "θέατρο" και όχι σε ουσιαστικό παιχνίδι, το Εκουαδόρ δεν θύμιζε σε πολλά την ομάδα των πρώτων δύο αγώνων του ομίλου. Μαζί με το άγχος του επερχόμενου αποκλεισμού, στα τελευταία λεπτά απείλησε μόνο μία φορά με τον Γκονσάλο Πλάτα, όμως κινδύνψε περισσότερο. Η Σενεγάλη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές της ευκαιρίες να "κλειδώσει" από νωρίς τη νίκη, όμως εν τέλει έκανε το καθήκον της και προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στα νοκ άουτ στην τρίτη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη 1-2: Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί και θριαμβευτική πρόκριση στους 16
OPTA

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο (85' Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46' Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46' Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64' Ρεάσκο), Βαλένσια

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75' Ν. Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Εντιάιγ (75' Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Ι. Σαρ, Ντια (90+5' Σισέ)

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη 1-2: Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί και θριαμβευτική πρόκριση στους 16

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ