MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Αυτά που κάνει ο Εμπαμπέ, τα έκανε μόνο ο Πελέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ PHOTO CREDITS: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Ο Κιλιάν Εμπαπέ γράφει ιστορία στο Μουντιάλ 2022, καθώς μετά τα δύο γκολ απέναντι στη Δανία έφτασε τον μυθικό Πελέ και πλέον είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν σκοράρει επτά τέρματα σε Μουντιάλ μέχρι την ηλικία των 24 ετών.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ασταμάτητος, επιβεβαιώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, αφού πήρε από το χέρι τη Γαλλία και την οδήγησε στη φάση των 16 από τη 2η αγωνιστική των ομίλων.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, με υπέροχες κινήσεις, λειτουργώντας εξαιρετικά τόσο στα άκρα όσο και μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Μέχρι στιγμής ο 23χρονος έχει τρία γκολ, φτάνοντας συνολικά τα επτά σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι έγραψε ιστορία, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει τον μυθικό Πελέ. Πλέον είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να βρουν δίχτυα επτά φορές σε Μουντιάλ πριν από τα 24 τους χρόνια.

Η αιχμή του δόρατος για τη Γαλλία

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Εμπαπέ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τη Γαλλία, όντας ο ποδοσφαιριστής που βρέθηκε πιο ψηλά στο γήπεδο για τους "μπλε".

Κινούμενος από τα αριστερά, όπως συνηθίζει, ο 23χρονος σούπερ σταρ δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους παίκτες της Δανίας, όπως επιβεβαίωσε και ο Ράσμους Κρίστενσεν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 και τον Βασίλη Τεμπέλη.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της Γαλλίας απέναντι στη Δανία
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της Γαλλίας απέναντι στη Δανία


Από εκεί και πέρα, σε ατομικό επίπεδο ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στον αγώνα (6), οι οποίες είχαν ως "αξία" 1.01 xGoals. Επιπλέον, μετά από την τεράστια επίδοση σε ενέργειες απέναντι στην Αυστραλία, συνέχισε σε υψηλές... πτήσεις, καθώς είχε 10 επαφές μέσα στη μεγάλη περιοχή, παρότι δεν αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.

Ο ενέργειες και οι επιδόσεις του Εμπαμπέ απέναντι στη Δανία
Ο ενέργειες και οι επιδόσεις του Εμπαμπέ απέναντι στη Δανία

Πέρα, όμως, από την εκτελεστική δυνατότητα, ο Εμπαπέ λειτούργησε εξαιρετικά και σε δημιουργικό επίπεδο, έχοντας 3 Key Passes, αλλά και 3 κερδισμένα φάουλ.

Οι τελικές και τα expected goals του Εμπαπέ στο Μουντιάλ
Οι τελικές και τα expected goals του Εμπαπέ στο Μουντιάλ

Γενικότερα, μέχρι στιγμής, ο Γάλλος σούπερ σταρ πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά, το οποίο πιστοποιείται κι από το παραπάνω γράφημα με τις τελικές που έχει κάνει στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο 23χρονος επιθετικός έχει 13 τελικές με "αξία" 2.26 xGoals (0.17 xG ανά τελική), τα οποία μεταφράζονται σε 3 τέρματα, εκτελώντας από καλά σημεία μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Η Γαλλία έχασε την τελευταία στιγμή ένα τεράστιο "όπλο", τον Καρίμ Μπενζεμά, εξαιτίας του τραυματισμού, αλλά ο Εμπαπέ έχει φροντίσει όχι μόνο να μην είναι αισθητή η απουσία του, αλλά και να κάνει μέσα στο γήπεδο πολλά περισσότερο απ' όσα του αναλογούν.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!!!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΠΕΛΕ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ