MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία: Οι Δανοί θέλουν να σπάσουν το σερί χωρίς νίκη κόντρα στα καγκουρό

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει γκολ στο Δανία - Ολλανδία
Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει γκολ στο Δανία - Ολλανδία 2022 AP PHOTO/PETER DEJONG

Αυστραλία και Δανία (30/11, 17:00, antenna.gr, ANT1+ και Live SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022. Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον "τελικό" του τέταρτου ομίλου.

Η Αυστραλία με τη Δανία δίνουν έναν "τελικό" (30/11, 17:00, antenna.gr, ANT1+ και Live SPORT24) για την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022, με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να θέλει μόνο τη νίκη για να είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για το σπουδαίο παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Αυστραλία έχει μία νίκη στους τέσσερις αγώνες με τη Δανία σε όλες τις διοργανώσεις (μια ισοπαλία, δύο ήττες), σε φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων το 2010.

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία: Οι Δανοί θέλουν να σπάσουν το σερί χωρίς νίκη κόντρα στα καγκουρό

Η Αυστραλία έχει οκτώ ήττες σε 11 αγώνες Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες (μία νίκη, δύο ισοπαλίες) και έχει δεχθεί γκολ και στα 11 παιχνίδια.

Η Δανία δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σε Μουντιάλ (τέσσερις ισοπαλίες, μία ήττα), με την τελευταία της επικράτηση να είναι επί του Περού στο Παγκόσμιο του 2018.

Αν χάσει από την Αυστραλία, η Δανία θα ηττηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε δύο σερί αγώνες σε όμιλο του Μουντιάλ.

Δανία - Τυνησία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Δανία θέλει να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά στα νοκ-άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά τις προκρίσεις το 1998 και το 2002.

Η Αυστραλία έχει μόλις τρεις νίκες στα 18 παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ (τέσσερις ισοπαλίες, 11 ήττες). Έχει νικήσει την Ιαπωνία το 2006, τη Σερβία το 2010 και την Τυνησία φέτος. Επίσης, η Αυστραλία έχει κρατήσει το μηδέν μόλις δύο φορές, στο 0-0 με τη Χιλή το 1974 και στο 1-0 με την Τυνησία στη φετινή διοργάνωση.

Εννέα από τα 15 γκολ της Αυστραλίας σε Μουντιάλ έχουν μπει από παίκτες μεγαλύτερους από 30 χρόνων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που έχουν πετύχει φέτος στο Κατάρ. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό γκολ από παίκτες άνω των 30 στην ιστορία των Μουντιάλ (60%).

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία: Οι Δανοί θέλουν να σπάσουν το σερί χωρίς νίκη κόντρα στα καγκουρό

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει φτιάξει επτά ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στα δύο παιχνίδια της Δανίας στο Κατάρ και μόνο ο Γκριεζμάν με εννιά έχει φτιάξει περισσότερες στον όμιλο.

Ο Μίτσελ Ντιουκ έχει πέντε γκολ στους τελευταίους οκτώ αγώνες που ξεκίνησε βασικός για την Αυστραλία σε όλες τις διοργανώσεις, με τρία από αυτά τα γκολ να έχουν μπει με το κεφάλι.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ