MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Αγγλία: Το απίθανο γράφημα του Μπέλιγχαμ και οι 40/40 πάσες στο πρώτο μέρος

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στο Ιράν
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στο Ιράν © 2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Η Αγγλία διέλυσε 6-2 το Ιράν για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή εμφάνιση, με 40/40 επιτυχημένες πάσες στο πρώτο μέρος και γενικότερα ένα τρομερό passing map.

Η Αγγλία άρχισε εντυπωσιακά το Μουντιάλ, καθώς διέλυσε 6-2 το Ιράν για την 1η αγωνιστική αγωνιστικού του 2ου ομίλου. Ο Μπουκάγιο Σάκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τα "τρία λιοντάρια", σημειώνοντας τα δύο απ' τα έξι γκολ της ομάδας του.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε και απέδειξε πως αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για το αγγλικό ποδόσφαιρο στη θέση "8" είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Προφανώς κι η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν υψηλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζει μία ειδική αναφορά στην εμφάνισή του.

Ο 19χρονος χαφ, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, αγωνίστηκε κεντρικά, μπροστά από τον Ντέκλαν Ράις που είχε το ρόλο του αμυντικού χαφ, λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης.

Ο νεαρός μέσος είχε καταλυτική συμβολή σε όλους τους σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού, αλλά και εξαιρετικές συνεργασίες με τους Σάκα και Μάουντ και Στέρλινγκ, οι οποίοι αγωνίστηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χάρι Κέιν.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της Αγγλίας κόντρα στο Ιράν
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της Αγγλίας κόντρα στο Ιράν SPORT24/STATS PERFORM

Μάλιστα, η επιβλητική εμφάνισή του Μπέλιγχαμ επιβραβεύτηκε και με ένα γκολ. Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος χαφ έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά, επιβεβαιώνοντας πως είναι η επιτομή του box-to-box μέσου.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία ως ο δεύτερος νεότερος σκόρερ (19 ετών και 145 ημερών) στην ιστορία των "τριών λιονταριών" σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πίσω μόνο από τον Μάικλ Όουεν (18 ετών και 190 ημερών).

Το εντυπωσιακό 40/40(!) πάσες στο πρώτο μέρος

Η επιρροή του Μπέλιγχαμ στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης είναι αδιαπραγμάτευτη. Κάτι που αποδεικνύεται κι από το τρομερό 40/40(!) πάσες, με τις οποίες ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς είχε και 10/10 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Γενικότερα, ο 19χρονος μέσος ήταν παντού μέσα στο γήπεδο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα. Δεν υπάρχει... σπιθαμή χορταριού ανάμεσα στις δύο περιοχές που να μην είχε την "υπογραφή" του, είτε χάρη στις εξαιρετικές πάσες του, είτε μέσα από άλλες ενέργειες με ή χωρίς την μπάλα.

Τα στατιστικά του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο Αγγλία - Ιράν
Τα στατιστικά του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο Αγγλία - Ιράν SPORT24/STATS PERFORM

Συνολικά, ο Μπέλιγχαμ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 92/95 επιτυχημένες πάσες, εκ των οποίων 13/15 ήταν στην επίθεση. Επιπλέον, τα πήγε εξαιρετικά και στο κομμάτι των μονομαχιών, έχοντας 7/10 κερδισμένες.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά και γενικότερα οι Άγγλοι φίλαθλοι βλέπουν στο πρόσωπο του 19χρονου σταρ της Ντόρτμουντ το next big thing του αγγλικού πρωταθλήματος, το οποίο δείχνει ικανό να πάρει από το χέρι την Αγγλία και να την οδηγήσει μακριά στη διοργάνωση.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS FOOTBALL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ