ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" κάνοντας επίδειξη ισχύος

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" κάνοντας επίδειξη ισχύος
@2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η Αγγλία ήταν σούπερ αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε και έφτασε στο θριαμβευτικό 3-0 απέναντι στην Σενεγάλη, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ όπου θα βρει απέναντι την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία.

Η Γαλλία τής έκλεισε το μάτι λίγες ώρες νωρίτερα με το 3-1 επί της Πολωνίας και η εθνική Αγγλίας φρόντισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνάντησε δυσκολίες για κάτι παραπάνω από ένα ημίωρο απέναντι στην Σενεγάλη όμως από τη στιγμή που βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των πρωταθλητών Αφρικής με τον Χέντερσον, δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" κάνοντας επίδειξη ισχύος

Ο Χάρι Κέιν έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του πριν κλείσει το πρώτο μέρος με το πρώτο γκολ του στο φετινό Μουντιάλ και ο Σακά στο δεύτερο μέρος πρόσθεσε το κερασάκι στην πεντανόστιμη αγγλική τούρτα, με το φινάλε να βρίσκει τα τρία λιοντάρια να πανηγυρίζουν μία άνετη νίκη με 3-0 και να ονειρεύονται μία δεύτερη σερί παρουσία σε τετράδα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ματς

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Σενεγάλη είχε διαφημιστεί ως μία από τις πιο ισορροπημένες μάχες στη φάση των 16 και το ζευγάρι φρόντισε να δικαιώσει πλήρως αυτή τη εκτίμηση στο πρώτο 20λεπτο, όπου δεν μπόρεσε κάποια από τις δύο ομάδες να επιβληθεί.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε την κατοχή ήταν όμως εξαιρετικά φλύαρη και επιπόλαιη στις τελικές επιλογές της ενώ στον αντίποδα η Σενεγάλη έδειχνε να υστερεί στην τελευταία πάσα που θα της επέτρεπε να δημιουργήσει κάποιου είδους ανασφάλειας στον Πίκφορντ. Ήταν πάντως το σύνολο του Αλιού Σισέ αυτό που προκάλεσε τις πρώτες δονήσεις στο γήπεδο του "Αλ Μπάιτ" χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

Στο 22ο λεπτό ο Ισμαΐλα Σαρ πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα από τα δεξιά και μονομαχία των Ντιά - Στόουνς όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 32 ο Ντιά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πίκφορντ, με τον κίπερ της Έβερτον να αποκρούει σε κόρνερ με δυσκολία το σουτ του φορ της Σενεγάλης από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Οι φάσεις αυτές ενθουσίασαν τους Αφρικανούς αλλά ταυτόχρονα "θορύβησαν" την Αγγλία, η οποιά στη δική της πρώτη καλή στιγμή ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Αυτό έγινε στο 38' με μία έξοχη συνεργασία των Κέιν - Μπέλιγχαμ - Χέντερσον που βρήκε τον κάπτεν της Λίβερπουλ να νικάει τον Μεντί με ψύχραιμο πλασέ (1-0), για να γίνει ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Αγγλίας σε τελική φάση Μουντιάλ (σε ηλικία 32 ετών και 170 ημερών).

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των Άγγλων που απείλησαν στη συνέχεια με τα σουτ των Κέιν (41') και Σο (43') εντός περιοχής, με το μομέντουμ να είναι 100% υπέρ τους και να το εκμεταλλεύονται στο μάξιμουμ στο 45+3'.

Τότε που οι Σενεγαλέζοι είχαν βγει μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση και οι παίκτες των τριών λιονταριών έφυγαν σαν βέλη στην κόντρα, με τον Μπέλιγχαμ να κάνει εντυπωσιακή εφόρμηση και να δίνει πάσα στον Φόντεν από την τρύπα της βελόνας, τον φορ της Μάντσεστερ Σίτι να βγάζει σε θέση βολής τον Κέιν και τον αρχηγό της ομάδας να εκτελεί τον Μεντί για το 2-0, με το πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ, 7ο συνολικά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και 52ο συνολικά με το εθνόσημο.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Αλιού Σισέ να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, ξέροντας πως είχε ένα βουνό να ανέβει με δύο γκολ στην πλάτη, όμως η Αγγλία είχε μπει στη θέση του οδηγού και έδειξε από νωρίς πως δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί την υπόθεση πρόκριση.

Φρόντισε μάλιστα να βροντοφωνάξει "game over" στους πρωταθλητές Αφρικής στο 57ο λεπτό, με τον Φόντεν να κάνει επέλαση από τα αριστερά και να βγάζει δεύτερη ασίστ στην αναμέτρηση, για να νικήσει ο Σακά τον Μεντί με αψεγάδιαστο σκαφτό πλασέ και να γράψει το 3-0 για την ομάδα του μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της στις εξέδρες.

Το γκολ αυτό επέτρεψε στον Σάουθγκεϊτ να αρχίσει τις αλλαγές από τον πάγκο για να ξεκουράσει παίκτες, έχοντας ήδη στο μυαλό του τον μεγάλο προημιτελικό με την Γαλλία το ερχόμενο Σάββατο (10/12, 21:00), με την Αγγλία να διατηρεί πάντως τον έλεγχο και τον Κέιν να χάνει ευκαιρία στο 80' για τέταρτο γκολ, αποτυγχάνοντας να βρει τη μπάλα με προβολή για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Η τελική ευθεία του αγώνα δεν επεφύλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Αγγλία να έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι αλλά την Σενεγάλη να αδυνατεί να απειλήσει, με το φινάλε να βρίσκει τα "τρία λιοντάρια" να πανηγυρίζουν μία άνετη πρόκριση και να αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο κρας-τεστ απέναντι στην Γαλλία.

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" κάνοντας επίδειξη ισχύος

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77' Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82' Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76' Μάουντ), Σακά (65' Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65' Γκρίλις)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (85' Μπαλό-Τουρέ), Σις (46' Γκουέιγ), Μεντί, Ντιατά (46' Ματάρ Σαρ), Εντιαγέ (46' Ντιένγκ), Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά (72' Ντιεντιού)

Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό
Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ σχολιάζουν τα νοκ άουτ ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι απεσταλμένοι του SPORT24, Αλέξανδρος Τρίγκας και Βασίλης Τεμπέλης σάς μεταφέρουν το κλίμα από τη Ντόχα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ