ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μόντριτς: "Ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, αλλά για μένα είναι η Χρυσή Μπαλά εδώ και καιρό"

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει με τον Λούκα Μόντριτς το γκολ του στο Ρεάλ - Σοσιεδάδ
Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει με τον Λούκα Μόντριτς το γκολ του στο Ρεάλ - Σοσιεδάδ © 2019 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Λούκα Μόντριτς τόνισε πως ο Καρίμ Μπενζεμά αξίζει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, εκθείασε τους Ζινεντίν Ζιντάν και Κάρλο Αντσελότι και παράλληλα υποστήριξε ότι η νίκη απέναντι στην Παρί ήταν η πιο σημαντική, καθώς όλοι τους θεωρούσαν αουτσάιντερ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε 44 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ σε συνολικά 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Για πολλούς, όπως και για τον Λούκα Μόντριτς, είναι ο ποδοσφαιριστής που αξίζει όσο κανείς άλλος τη Χρυσή Μπάλα.

"Ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, αλλά για μένα είναι η Χρυσή Μπάλα εδώ και πολύ καιρό" τόνισε χαρακτηριστικά ο Κροάτης διεθνής μιλώντας στο Jutarnji. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κιλιάν Εμπαπέ και το "ναυάγιο" της μεταγραφής του:

"Όλοι νομίζαμε ότι θα ερχόταν, αλλά τελικά, δεν το έκανε. Όπως λέω συνέχεια, κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από τον σύλλογο. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη και είναι πάνω από κάθε παίκτη και έτσι θα είναι για πάντα".

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μη σταθεί στον Κάρλο Αντσελότι, αλλά και τον Ζινεντίν Ζιντάν, τους οποίος όπως δήλωσε θεωρεί κορυφαίους ως προπονητές.

"Ο Αντσελότι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν μετά την αποχώρηση του Ζιντάν, έχουν παρόμοιες απόψεις. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Είναι ένας προπονητής που μέσα στην ένταση, την πίεση και το άγχος του ποδοσφαίρου του κορυφαίου επιπέδου, φέρνει ηρεμία και τονίζει τη σημασία της ομαδικότητας. Γι' αυτό όλοι τον σέβονται.

Δεν χρειάζεται να πω αυτό που ξέρουν όλοι, τόσο ο Αντσελότι όσο και ο Ζιντάν είναι οι κορυφαίοι του επαγγέλματος. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους".

Τέλος στάθηκε στη φετινή κατάκτηση του Champions League, υποστηρίζοντας πως η νίκη κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν των Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ στη φάση των "16" της διοργάνωσης ήταν η πιο σημαντική, καθώς όλοι τους είχαν για το αουτσάιντερ.

"Ήξερα ότι θα νικούσαμε την Παρί. Το είπα σε όλους. Νομίζω ότι αυτή η νίκη στο Champions League ήταν η πιο ξεχωριστή, γιατί εξακολουθώ να λέω στον εαυτό μου "ουάου" κάθε μέρα. Ήταν η καλύτερη, γιατί υπήρχε μεγάλη μελέτη για το πώς θα μπορούσαμε να νικήσουμε αυτή τη λεγόμενη μεγάλη ομάδα, που έχει δημιουργηθεί για να κερδίσει το CL. Οι αναλυτές μάς είχαν διαγράψει και παρόλα αυτά γυρίσαμε την ισοπαλία σε λίγα λεπτά

Αφού κερδίσαμε το CL στο Παρίσι, είπαμε "από αύριο, ξεκινάμε δουλειά για το 15ο τρόπαιο". Αυτή είναι η Ρεάλ".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ