MLS

MLS: Μπέιλ και Κιελίνι πρωταθλητές ΗΠΑ με τη Los Angeles FC σ' έναν συγκλονιστικό τελικό

Οι παίκτες της Λος Άντζελες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του MLS
Οι παίκτες της Λος Άντζελες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του MLS © 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP IMAGES

Η Los Angeles FC κατέκτησε για πρώτη φορά το MLS, με τους Τζόρτζιο Κιελίνι και Γκάρεθ Μπέιλ να στέφονται πρωταθλητές ΗΠΑ σ' έναν συγκλονιστικό τελικό, επικρατώντας 3-0 της Philadelphia Union.

H Los Angeles FC κατέκτησε τα ξημερώματα της Κυριακής (6/11) το πρωτάθλημα των ΗΠΑ κόντρα στη Philadelphia Union, σ' έναν συγκλονιστικό τελικό με έξι γκολ, παράταση και πέναλτι, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να έχει μεγάλη συμβολή.

Ο Ουαλός σταρ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 97', είναι εκείνος που έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της παράτασης, στο 120+8', σε 3-3.

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα η Philadelphia Union, είχε πάρει το προβάδισμα με το γκολ του Έλιοτ.

Η γηπεδούχος Los Angeles FC προηγήθηκε δύο φορές στην κανονική διάρκεια με τον Ακόστα στο 28' και τον Μουρίγιο στο 83’, αλλά είδε τους φιλοξενούμενους να φέρνουν ισάριθμες φορές το ματς στα ίσια με τους Γκάζνταγκ και Έλιοτ στο 59’ και 85’ αντίστοιχα.

Στην παράταση από το 116' η Los Angeles FC αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κρεπό, αποβλήθηκε μετά το πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Μπουρκ.

Ο πρωταθλητής κρίθηκε στα πέναλτι, με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ της Los Angeles FC, ΜακΚάρθι να πιάνει τις εκτελέσεις των Μαρτίνεθ και Βάγκνερ και η ομάδα της Καλιφόρνια με συνολικό σκορ 3-0 να στέφεται πρωταθλήτρια MLS για πρώτη φορά στην ιστορία της.

TAGS MLS ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ