ΑΕΚ

Μήνυμα… ετοιμότητας από την ΑΕΚ, 3-2 την Γαλατάσαραϊ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο έδειξε η ΑΕΚ στην γενική πρόβα ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης και κέρδισε την Γαλατάσαραϊ με 3-2. Πανέμορφα γκολ από Μπακασέτα και Μάνταλο.

Ο κόσμος και κυρίως ο Μαρίνος Ουζουνίδης περίμεναν με αγωνία να δουν την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο φιλικό με την Γαλατασαράι. Μια εβδομάδα πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη της Ένωσης, αυτή ήταν η γενική πρόβα. Και η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έδειξε δείγματα… ετοιμότητας.

Όχι μόνο διότι κέρδισε την πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ με 3-2, αλλά διότι σε μεγάλα διαστήματα μέσα στο ματς, έδειξε καλή αγωνιστική εικόνα. Έστω και αν ο Ουζουνίδης βασίστηκε κυρίως στην περυσινή ομάδα, δίνοντας λιγότερο χρόνο στους καινούργιους Μπογέ, Πόνσε και Αλέφ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι επιλέγοντας μια ενδεκάδα βγαλμένη από τον περσινό κορμό. Εξαίρεση ο Οικονόμου που έπαιξε στο πλευρό του Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας και είναι φετινή μεταγραφή. Εξαίρεση και η παρουσία του Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Λιβάγια. Μπορεί ο «Κλώνα» να μην είναι φετινή μεταγραφή, αλλά επί Ουζουνίδη παίζει στην θέση του φορ. Και προφανώς είναι μια σκέψη ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού παιχνιδιού που θα είναι είτε στην Γλασκώβη, είτε στο Τροντχάιμ.

Και μπορείη ΑΕΚ να πέρασε ένα ζόρικο πρώτο 25 λεπτό μέσα στο ματς με τους πιο έτοιμους (ξεκινούν πρωτάθλημα στις 10 Αυγούστου) παίκτες της Γαλατασαράϊ να έχουν πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει με 1-0στο 23’, όταν όλη η άμυνα και κυρίως ο Λόπες έμειναν άγαλμα και ο Μαϊκόν σκόραρε εξ επαφής.

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά, έβγαλε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Κυρίως διότι πρώτα ο Σιμόες και από κοντά και ο Γαλανόπουλος, πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Και έτσι η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει. Ο Μπακασέτας πήρε πρωτοβουλίες, ο Μάνταλος πήρε πρωτοβουλίες. Και ο Κλωναρίδης άρχισε να βρίσκει χώρους και να παίρνει προσπάθειες. Σε μια εξ αυτών, στο 35’ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα πλάγια, μπήκε στην περιοχή και έστρωσε την μπάλα στον Λιβάγια στο πέναλτι. Ο Κροάτης με πλασέ, πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ της ΑΕΚ.

Το πιο σημαντικό ακόμα και από την ισοφάριση, ήταν πως η Ένωση έδειχνε να βρίσκει ρυθμό. Και αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ στο 49’ έχασε ευκαιρία με σουτ του Μπακασέτα που πήγε πάνω στον Τούρκο τερματοφύλακα.

Σκόραρε στο 52’ με τον Σιμόες να στρώνει στον Μπακασέτα και εκείνος να πλασάρει σωστά. Ενώ έκανε και το 3-1 στο 57’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν, πως η ΑΕΚ σ’ αυτό το διάστημα, δηλαδή στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο. Με ρυθμό και στην επιθετική λειτουργία και στο πρέσινγκ. Με τον Ουζουνίδη να ξεκινά από το 65’ να κάνει αλλαγές και να ανακατεύει την τράπουλα. Και την Γαλατασαράι να μειώνει στο 67’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαϊκόν.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ "ΝΕΩΝ"

Ο Ουζουνίδης έβαλε στο γήπεδο στο 64λεπτό τον Μπογέ και τον Πόνσε και στο 71’ τον Αλέφ. Ο Πόνσε πήγε στην επίθεση πρώτα με παρτενέρ τον Λιβάγια και μετά τον Μάνταλο και τον Γιακουμάκη. Ενώ ο Μπογέ έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Αλέφ στην φυσική του θέση στα αμυντικά χαφ.

Εκείνος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ήταν ο Μπογέ. Πήγε πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός και έδειξε την καλή τεχνική του κατάρτιση, ενώείχε και δυο εξαιρετικές εμπνεύσεις για κάθετη πάσα.

Ο Πόνσε θέλει ακόμα δουλειά. Ενώ ο Αλέφ έδειξε πως είναι παίκτης που γεμίζει τη μεσαία γραμμή και που μπορεί να απλώνει το παιχνίδι της ΑΕΚ, παίζοντας παιχνίδι μιας επαφής.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (81’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64’ Τσόσιτς), Λόπες (64’ Χουλτ), Σιμόες (81’ Μοράν), Γαλανόπουλος (64’ Πόνσε), Μπακασέτας (81’ Αλμπάνης), Μάνταλος (81’ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Λιβάγια (71’ Αλέφ)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Τσίπε, Μαικόν (71’ Καρνουτσού), Ασίζ, Ινάν (46’ Γκουμούς), Μπελχαντά, Γκομίς (64’ Τσελικ), Ονουεκούρου (46’ Φεγκουλί), Κάρολ (64’ Αγκούν), Ροντρίγκες 75’ Νταβάς), Ρέγκες, Ναγκατόμο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ