ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Τζένοα 3-1 παρ.: Στους "8" του Coppa Italia οι "ροσονέρι"

Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Μίλαν - Τζένοα στον γύρο των "16" του κυπέλλου Ιταλίας
Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Μίλαν - Τζένοα στον γύρο των "16" του κυπέλλου Ιταλίας © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Μίλαν τα βρήκε σκούρα αρχικά απέναντι στην Τζένοα, αλλά πήρε το εισιτήριο με ανατροπή για τους "8" του Coppa Italia, επικρατώντας 3-1 της Τζένοα στην παράταση.

Η Τζένοα προηγήθηκε απέναντι στη Μίλαν, αλλά ο Ζιρού τη λύτρωσε, ισοφαρίζοντας και στέλνοντας το ματς στην παράταση, Οι "ροσονέρι" εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, επικράτησαν με 3-1 χάρη στα γκολ των Λεάο και Σαλεμάκερς και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά του Coppa Italia.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από νωρίς, αφού μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πορτανόβα, ο Όστιγκαρντ έκανε την κεφαλιά μόλις στο 17ο λεπτό του αγώνα, "παγώνοντας" το Σαν Σίρο. Μάλιστα, στο 41' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα, αφού ο Πορτανόβα μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ανήκε πάλι στην Τζένοα και τον Πορτανόβα στο 47', ενώ η Μίλαν απείλησε δύο λεπτά αργότερα με τον Ζιρού, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέμπερ. Ό,τι δεν έκανε ωστόσο, στο 49' ο Γάλλος επιθετικός, το έκανε στο 74', "σώζοντας" την παρτίδα και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι φλέρταραν δις με το γκολ, αλλά ούτε ο Τονάλι, ούτε ο Σαλεμάκερς μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 102' όμως, ο Λεάο έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, με μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά. Ο Σαλεμάκερς σφράγισε την πρόκριση για τους "ροσονέρι" στο 112', διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Μίλαν: Μενιάν, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, (62' Μπακαγιοκό), Μεσίας (80' Σαλεμάκερς), Μαλντίνι, (62' Ντίαθ) Ρέμπιτς (63' Λεάο), Ζιρού (118' Ρόμπακ).

Τζένοα: Σέμπερ, Χέφτλι, Οστιγκάρντ (111' Μπάνι), Βανχάουσντεν, Βάσκες, Πορτανόβα, (106' Γκιλιόνε), Μπάντελ, Μελεγκόνι, Εκουμπάν (71' Κασάτα), Γιεμπόα (87' Πάντεφ), Καϊσέδο (63' Ντέστρο).

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Γιουβέντους ή Σαμπντόρια - Σασουόλο ή Καλιαρι
  2. Φιορεντίνα ή Νάπολι - Βενέτσια ή Αταλάντα
  3. Μίλαν ή Τζένοα - Λάτσιο ή Ουντινέζε
  4. Λέτσε ή Ρόμα - Έμπολι ή Ίντερ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ