SERIE A

Μίλαν - Τορίνο 1-0: Τρίποντο κορυφής με σφραγίδα Ζιρού

Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Τορίνο σε ματς της Serie A | 26 Οκτωβρίου 2021
Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Τορίνο σε ματς της Serie A | 26 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Αν και δυσκολεύτηκε, η Μίλαν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Τορίνο στο "Σαν Σίρο" με σκόρερ τον Ζιρού στο 14' και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A αφήνοντας τρεις πόντους πίσω την Νάπολι.

Λίγες ημέρες μετά την απόδραση από το "Νταλ'Άρα" και το 4-2 επί της Μπολόνια, η Μίλαν συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών, αυτή τη φορά επικρατώντας με 1-0 της Τορίνο για την εμβόλιμη 10η αγωνιστική της Serie A. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού στο 14ο λεπτό, με τον Γάλλο φορ να εκτοξεύει μάλιστα τους ροσονέρι στην κορυφή της κατάταξης με 28 πόντους και στο +3 από την Νάπολι.

Το ματς

Χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις κύλησε η αναμέτρηση στο "Σαν Σίρο", με την Μίλαν να βρίσκει πάντως το πολυπόθητο γκολ από νωρίς, στο 14ο λεπτό, μέσω στημένης φάσης. Ο Τονάλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Κρούνιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι παίρνοντας την κεφαλιά, με τον Ζιρού να κάνει την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή για το 1-0.

Έγινε μάλιστα ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Μίλαν, από τότε που η νίκη στο πρωτάθλημα δίνει τρεις βαθμούς, που βρίσκει δίχτυα στα πρώτα τρία εντός έδρας παιχνίδια του με τους ροσονέρι, μετά από τον Μάριο Μπαλοτέλι το 2013.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πιόλι έπαιξαν αρκετά συντηρητικά με στόχο να διαφυλάξουν το υπερπολύτιμο τρίποντο και δέχτηκαν αρκετή πίεση από τους Τορινέζους (αποκορύφωμα η φάση του 85' που η μπάλα βρήκε στο δοκάρι σε προσπάθεια του Πρατ), όμως άντεξαν και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν την ένατη νίκη τους στις πρώτες 10 αγωνιστικές.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Τομόρι, Ρομανιόλι (46' Κιάερ), Καλούλου (46' Ερναντέζ), Κεσιέ, Τονάλι (65' Μπακαγιόκο), Σαλεμάκερς, Κρούνιτς (66' Μπενασέρ), Λεάο, Ζιρού (87' Ιμπραχίμοβιτς)

ΤΟΡΙΝΟ: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τζιτζί, Μπρέμερ, Μπουόντζορνο (46' Ροντρίγκες), Σίνγκο (75' Βοϊβόντα), Λούκιτς, Πομπέγκα, Άινα (80' Τζάτζα), Λινέτι (54' Πρατ), Μπρέκαλο, Μπελότι (54' Σανάμπρια)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Σπέτσια - Τζένοα 1-1

Βενέτσια - Σαλερνιτάνα 1-2

Μίλαν - Τορίνο 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ