ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Μίλαν: Ο Ιμπραχίμοβιτς ανακοίνωσε με δάκρυα το τέλος της καριέρας του

Μίλαν: Ο Ιμπραχίμοβιτς ανακοίνωσε με δάκρυα το τέλος της καριέρας του
@2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην τελετή που διοργάνωσε προς τιμήν του η Μίλαν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο. Μπαίνει τέλος σε μία μεγαλειώδη καριέρα.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν μπόρεσε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού στον τελευταίο αγώνα της σεζόν κόντρα στη Βερόνα στο "Σαν Σίρο". Ωστόσο, είχε την τιμητική του μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τη Μίλαν να του λέει αντίο διοργανώνοντας τελετή προς τιμή του.

Ο 41χρονος Σουηδός, με δάκρυα στα μάτια, με την συγκίνηση να είναι διάχυτη και τις στιγμές συγκλονιστικές ανακοίνωσε πως κρεμάει τα παπούτσια. Έτσι έβαλε τον επίλογο σε μία μεγαλειώδη καριέρα.

"Με υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκαλιές με κάνατε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου, θα είμαι Μιλανίστα για όλη τη ζωή μου, Έφτασε η στιγμή να πω ciao στο ποδόσφαιρο, όχι σε εσάς" δήλωσε συγκεκριμένα.

"Δεν μπορώ να αναπνεύσω, αλλά εντάξει. Τόσες πολλές αναμνήσεις. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Μιλάνο, μου δώσατε χαρά, την δεύτερη αγάπη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και όλους όσους με νοιάζονται και βρίσκονται κοντά μου".

Μία καριέρα γεμάτη γκολ, τίτλους και δυνατές αναμνήσεις

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους στράικερ που έχουν κυκλοφορήσει στα γήπεδα του κόσμου τον 21ο αιώνα και αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει το τεράστιο βιογραφικό του, με τον "Ίμπρα" να λέει αντίο έχοντας να επιδείξει 573 γκολ σε 988 επίσημα παιχνίδια στα οποία έχει λάβει μέρος.

Το παλμαρέ του είναι απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς πως από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γκάλαξι, με την Μίλαν να έχει πάντως περίοπτη θέση στην καρδιά του και αυτό να αποτυπώνεται στο γεγονός πως ήταν η μοναδική στην οποία επέστρεψε.

Αρχικά φόρεσε τη φανέλα της από το 2010 μέχρι το 2012 και κατόπιν από τον Ιανουάριο του 2020 ως τώρα, με τον 41χρονο να μετράει 93 γκολ σε 163 παιχνίδια του με τους διαβόλους (μόλις 4 φέτος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς) και να έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας.

"Για πάντα ένας από εμάς", έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η ομάδα του Μιλάνου, απευθυνόμενη στον 41χρονο Σουηδό στράικερ, ο οποίος σημάδεψε με την επιβλητική παρουσία του όχι μόνο τους ροσονέρι αλλά και ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

TAGS ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ