ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Λάτσιο 4-0: Σαρωτικοί οι ροσονέρι, έκλεισαν ραντεβού με την Ίντερ στα ημιτελικά

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ του Ραφαέλ Λεάο κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia | 9 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ του Ραφαέλ Λεάο κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia | 9 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η απολαυστική στο πρώτο μέρος (τρία γκολ) Μίλαν κατάπιε την Λάτσιο επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Coppa Italia και έκλεισε θέση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς την συμπολίτισσα Ίντερ.

Η Μίλαν ήταν ονειρική βράδυ της Τετάρτης (9/2) στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Coppa Italia με αντίπαλο την Λάτσιο, την οποία και σκόρπισε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (4-0) και πλέον ετοιμάζεται για δύο μεγάλα ραντεβού με την Ίντερ, την οποία θα βρει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι είχαν κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο επί των νερατζούρι το περασμένο Σάββατο στο Derby della Madonnina και η ομάδα του Σάρι ήταν η μεγάλη άτυχη αφού δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοντράρει την αντίπαλό της.

Οι Λεάο (1 γκολ και 1 ασίστ) και Ζιρού (2 γκολ) έκαναν πάρτι στο πρώτο μέρος ξεχαρβαλώνοντας την άμυνα των λατσιάλι και φτάνοντας το σκορ στο 3-0, με τους γηπεδούχους να κάνουν απλά προσεκτική διαχείριση στο δεύτερο και να σημειώνουν μάλιστα ένα γκολ με τον Φρανκ Κεσιέ έντεκα λεπτά πριν το φινάλε.

Το ματς

Η Μίλαν είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 12' με το δυνατό σουτ του Κεσιέ που μπλόκαρε σταθερά ο Ρέινα, για να έρθει στο 24 λεπτό το 1-0 για την ομάδα του Πιόλι μέσα από μία όμορφη συνεργασία. Ο Ρομανιόλι έβγαλε κάθετη πάσα πίσω από τη σέντρα και ο Λεάο έφυγε σαν βέλος στην πλάτη της άμυνας της Λάτσιο, για να νικήσει με αριστερό πλασέ τον κίπερ των Ρωμαίων και να φτάσει τα 9 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με τη ροσονέρα φανέλα (πρώτος σκόρερ).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του Σάρι χωρίς να αισθανθούν κάποια ιδιαίτερη πίεση και λίγο πριν το φινάλε του πρώτο μέρους έδωσαν ένα μοναδικό κρεσέντο, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ.

Το 2-0 ήρθε στο 41ο λεπτό, με τους Μπραχίμ Ντίαθ και Ραφαέλ Λεάο να συνεργάζονται ιδανικά και τον Πορτογάλο να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Ζιρού, που δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 45+1 η άμυνα της Λάτσιο δέχτηκε νέο χτύπημα από τους ασταμάτητους ροσονέρι, με τον Λεάο να τροφοδοτεί τον Ερναντέζ και εκείνος να βγάζει σεμιναριακή ασίστ για τον Ζιρού που έγραψε το 3-0 από κοντά, για να φτάσει τα 4 γκολ στα δύο τελευταία του ματς με την Μίλαν (μετά τα δύο που έφεραν την τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ίντερ).

Με αυτό το σκορ ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχει κάποια συνταρακτική διαφοροποίηση δεδομένων στο δεύτερο μέρος και η Μίλαν δεν ήταν διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στους λατσιάλι να πιστέψουν στο θαύμα (έχασαν με τραυματισμό στο 68' τον ηγέτη της γραμμής κρούσης τους, Ιμόμπιλε, από σύγκρουση με τον Καλούλου).

Ήλεγξε το παιχνίδι απόλυτα (μόνο 1 σουτ προς την εστία της από από τους αετούς σε όλο το ματς) και μάλιστα στο 79' έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Κεσιέ να νικάει με δεξί δυνατό σουτ τον Ρέινα και να γράφει το 4-0 που σφράγισε με θριαμβευτικό τρόπο την είσοδο των ροσονέρι στους 4 του Coppa Italia.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως θα έχουμε για πρώτη φορά 4 μιλανέζικα ντέρμπι μέσα στην ίδια σεζόν μετά από το 2004-05, όταν τότε Μίλαν και Ίντερ είχαν κοντραριστεί πέρα από την Serie A και στους 8 του Champions League (3 νίκες ο απολογισμός για τους ροσονέρι και μία λευκή ισοπαλία).

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (76' Τομόρι), Καλούλου, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (46' Μπενασέρ), Κεσιέ, Μεσίας (61' Σαλεμάκερς), Ντίαθ, Λεάο (76' Μαλντίνι), Ζιρού (61' Ρέμπιτς)

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Χισάι (61' Λάτσαρι), Φελίπε, Πάτρικ, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κατάλντι (51' Λέιβα), Μπάσιτς (51' Αλμπέρτο), Άντερσον (50' Πέδρο), Ιμόμπιλε (68' Μόρο), Τζακάνι

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Coppa Italia: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Γιουβέντους ή Σασουόλο - Αταλάντα ή Φιορεντίνα
  • Μίλαν - Ίντερ
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ