SERIE A

Μίλαν - Κάλιαρι 0-0: Δώρο ελπίδας στη Γιουβέντους από τους Σαρδηνούς

AC Milan's Samu Castillejo gestures after missing a scoring chance during a Serie A soccer match between AC Milan and Cagliari, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, May 16, 2021. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Samu Castillejo gestures after missing a scoring chance during a Serie A soccer match between AC Milan and Cagliari, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, May 16, 2021. (AP Photo/Luca Bruno) @ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν κόλλησε στο 0-0 με την Κάλιαρι στο "Σαν Σίρο" και έχασε χρυσή ευκαιρία να κλειδώσει την επιστροφή στο Champions League μετά από 7 χρόνια, με τους ροσονέρι να καλούνται πλέον να νικήσουν εκτός έδρας την Αταλάντα την τελευταία αγωνιστική (VIDEOS).

Είχε ραντεβού με την ιστορία το βράδυ της Κυριακής (16/5) αλλά αποδείχτηκε ασυνεπής! Ο λόγος για την Μίλαν που με νίκη απέναντι στην -αδιάφορη βαθμολογικά- Κάλιαρι για την 37η αγωνιστική της Serie A θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στην 4άδα που οδηγεί στο νέο Champions League, όμως έμεινε στο άγονο 0-0 και πλέον οδηγούμαστε σε φινάλε θρίλερ, με τους ροσονέρι να διεκδικούν μαζί με Γιουβέντους και Νάπολι δύο εισιτήρια!

Μίλαν και Νάπολι έχουν αμφότερες από 76 βαθμούς και η Γιουβέντους είναι στους 75, με την βέκια σινιόρα να αγωνίζεται στο "Νταλ'Άρα" με την Μπολόνια την τελευταία αγωνιστική και να ευελπιστεί πέρα από τη δική της νίκη και απώλεια βαθμών κάποιας εκ των άλλων δύο. Οι παρτενοπέι του Γκατούζο έχουν θεωρητικά το πάνω χέρι αφού υποδέχονται στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" την Βερόνα ενώ οι ροσονέρι του Πιόλι έχουν σαφώς τη δυσκολότερη αποστολή, αντιμετωπίζοντας στο Μπέργκαμο την Αταλάντα.

Οι μπεργκασμάσκι εξασφάλισαν από το απόγευμα του Σαββάτου -με το εκτός έδρας 4-3 επί της Τζένοα- την πρόκρισή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και θα παίξουν μόνο για το ονόρε απέναντι στην Μίλαν ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη Τετάρτη (19/5) θα συγκρουστούν με την Γιουβέντους στον τελικό του Coppa Italia.

Στα της αναμέτρηση του "Σαν Σίρο", η Κάλιαρι εμφανίστηκε με ανεβασμένη ψυχολογία έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της λίγες ώρες νωρίτερα και έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή της Μίλαν, που είχε μεν ευκαιρίες, όχι όμως κλασικές, απειλώντας ουσιαστικά μόνο με σουτ εκτός περιοχής.

Μάλιστα, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα μπορούσε να υποστεί και μεγαλύτερη ζημιά από τους Σαρδηνούς, με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα να αποδεικνύεται ωστόσο φύλακας-άγγελος της ροσονέρα εστίας, κάνοντας δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο στις κεφαλιές των Παβολέτι (54') και Γκοντίν (65').

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια (63' Νταλότ), Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (63' Μεϊτέ), Σαλεμάκερς (46' Λεάο), Ντίαθ (57' Καστιγέχο), Τσαλχάνογλου (89' Μάντζουκιτς), Ρέμπιτς

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Τσεπιτέλι (87' Κλάβαν), Γκοντίν, Καρμπόνι (88' Ρουγκάνι), Νάντες, Ντεϊόλα (87' Ασαμόα), Μαρίν (78' Ντάνκαν), Λυκογιάννης, Ναϊνγκολάν, Πέδρο, Παβολέτι (78' Τσέρι)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Μαΐου

Τζένοα - Αταλάντα 3-4 (49' 84' Σομουρόντοφ, 67' πεν. Πάντεφ / 9' Σαπάτα, 26' Μαλινόφσκι, 44' Γκόζενς, 51' Πάσαλιτς)

Σπέτσια - Τορίνο 4-1 (19' Σαπονάρα, 41' πεν. 74' Ενζολά, 84' Έρλικ / 55' πεν. Μπελότι)

Γιουβέντους - Ίντερ 3-2 (24' Ρονάλντο, 45+3', 88' πέν. Κουαδράδο / 35' πέν. Λουκάκου, 83' αυτ. Κιελίνι)

Ρόμα - Λάτσιο 2-0 (42' Μχιταριάν, 78' Πέδρο)

Κυριακή 16 Μαΐου

Φιορεντίνα - Νάπολι 0-2 (57' πεν. Ινσίνιε, 67' Ζιελίνσκι)

Μπενεβέντο - Κροτόνε 1-1 (13' Λαπαντούλα / 90+3' Σίμι)

Ουντινέζε - Σαμπντόρια 0-1 (88' πεν. Κουαλιαρέλα)

Πάρμα - Σασουόλο 1-3 (32' Άλβες / 25' πεν. Λοκατέλι, 62' Ντεφρέλ, 69' Μπογκά)

Μίλαν - Κάλιαρι 0-0

Δευτέρα 17 Μαΐου

Βερόνα - Μπολόνια (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ