SERIE A

Μίλαν και Ίντερ σχεδιάζουν να μπουν το 2027 στο νέο γήπεδο, που θα τους αποφέρει 120 εκατ. ευρώ ανά σεζόν

Μίλαν και Ίντερ σχεδιάζουν να μπουν το 2027 στο νέο γήπεδο, που θα τους αποφέρει 120 εκατ. ευρώ ανά σεζόν
NUOVOSTADIOMILANO.COM/IT

Οι δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνου, Μίλαν και Ίντερ, κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης το φάκελο για τη δημιουργία του νέου τους γηπέδου στην περιοχή του San Siro, με την ιστοσελίδα "Calcio e Finanza" να δίνει λεπτομέρειες του σχεδίου.

Το "Τζουζέπε Μεάτσα" έχει στεγάσει για πολλές δεκαετίες τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των φίλων της Μίλαν και της Ίντερ ωστόσο θεωρείται πλέον αρκετά παλιό γήπεδο και οι δύο σύλλογοι συνεργάστηκαν για να ανοίξουν μαζί τη νέα σελίδα, που θα τους βρει ξανά συγκάτοικους στο νέο τους σπίτι.

Μετά από αρκετές μελέτες αλλά και συζητήσεις, διαφωνίες, διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, με τους δύο σπουδαίους ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους του Μιλάνου να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και να είναι έτοιμοι να αρχίσουν από κοινού την αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη των εργασιών για το νέο σπίτι.

Τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα αναφέρουν πως παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου όλη η έκθεση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην περιοχή του Σαν Σίρο του Μιλάνου που θα αντικαταστήσει το σημερινό "Τζουζέπε Μεάτσα", με την ιστοσελίδα "Calcio e Finanza" να αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για το συνολικό κόστος του έργο αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα, βάσει του σχετικού φακέλου που κατατέθηκε.

Βάσει πληροφοριών της ιστοσελίδας, οι δύο σύλλογοι ευελπιστούν να αρχίσουν οι εργασίες την 1η Ιανουαρίου 2024 και εκτιμούν πως θα χρειαστούν συνολικά 80 μήνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των χώρων για άθληση και παιχνίδι στη γύρω περιοχή.

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Μίλαν με την Ίντερ για το Coppa Italia | 1 Μαρτίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Μίλαν με την Ίντερ για το Coppa Italia | 1 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Το έργο χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο φάσεις, με την πρώτη να αφορά το χτίσιμο του νέου σταδίου, με την μελέτη που έχουν κάνει οι διοικήσεις της Μίλαν και της Ίντερ να κοστολογεί το έργο στα 1.294.000.000 ευρώ και να ορίζει ως ημερομηνία παράδοσης του νέου γηπέδου την 12η Σεπτεμβρίου 2027.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την κατεδάφιση του σημερινού "Τζουζέπε Μεάτσα", με την περιοχή αυτή να μετατρέπεται σε έναν χώρο όπου θα υπάρχουν υπόγεια πάρκινγκ, καταστήματα, εστιατόρια, αθλητικό κέντρο και Μουσείο Αθλητισμού. Τα έργα αυτά αναμένονται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2027 και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2030.

Σύμφωνα με τη μελέτη των δύο σύλλογων, τα κέρδη που θα έχουν ανά σεζόν με το που θα μπουν στο νέο τους σπίτι θα ανέρχονται σε 120.400.000 ευρώ.

Τα 80.100.000 ευρώ θα προέλθουν από τη λειτουργία του σταδίου, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων ονομασίας, τροφίμων και ποτών, χορηγών, εμπορευμάτων, στάθμευσης και εταιρικών εκδηλώσεων (δεν θα περιλαμβάνονται τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων και τις πωλήσεις των εισιτηρίων).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα 40.280.000 ευρώ, προέρχονται από δομές που συνδέονται με το στάδιο, όπως γραφεία, συνεδριακό κέντρο, συγκροτήματα αναψυχής και ψυχαγωγίας, όπου τα περισσότερα πάντως δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών το 2030.

TAGS SERIE A ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ