ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μίλαν: Η Λιλ καλείται να αποζημιώσει με 16,5 εκατ.ευρώ την Σπόρτινγκ επειδή πήρε τον Λεάο το 2018

Ο Ραφαέλ Λεάο με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς για το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Λάτσιο | 9 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ραφαέλ Λεάο με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς για το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Λάτσιο | 9 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Στην έκδοση απόφασης που ανακουφίζει τον Ραφαέλ Λεάο προχώρησε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, αφού καλεί την Λιλ να δώσει 16,5 εκατ.ευρώ στην Σπόρτινγκ επειδή τον πήρε το 2018 ως ελεύθερο αφότου είχε σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό του.

Ο Ραφαέλ Λεάο είχε σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό του με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2018 και έφυγε με προορισμό την Λιλ ως ελεύθερος, μετά από επίθεση που είχε δεχτεί στο προπονητικό κέντρο των Πορτογάλων όπως και άλλοι παίκτες από χούλιγκαν των "λιονταριών", με τις δύο πλευρές να βρίσκονται έκτοτε στα δικαστήρια.

Η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας είχε απευθυνθεί αρχικά ζητώντας 45.000.000 ευρώ ως διαφυγόντα έσοδα από τη μετακίνηση του παίκτη και τελικά το ποσό αυτό μειώθηκε στα δικαστήρια σε 16.500.000, αφού τόσο εκτιμήθηκε ότι κόστιζε ο νυν στράικερ της Μίλαν.

Στις 22 Ιανουαρίου το Εφετείο της Λισαβόνας είχε επικυρώσει μάλιστα την αρχική εισήγηση του CAS και καλούσε τον Ραφαέλ Λεάο να καταβάλλει το ποσό των 16.500.000 ευρώ στη Σπόρτινγκ, ωστόσο έναν μήνα μετά, έχουμε ανατροπή δεδομένων, που δικαιώνουν τον ποδοσφαιριστή και ρίχνουν το μπαλάκι στην... Λιλ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση δεν τελείωσε στο CAS, αλλά συνεχίστηκε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, που με τη σειρά του απεφάνθη πως είναι η Λιλ υπεύθυνη για το γεγονός πως έγινε μονομερής λύση της συνεργασίας Λέαο - Σπόρτινγκ, και καλεί πλέον τη διοίκηση του γαλλικού συλλόγου να αποζημιώσει τους Πορτογάλους με το ποσό των 16,5 εκατ.ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η εξέλιξη αυτή αφαιρεί το αγκάθι που υπήρχε στις διαπραγματεύσεις που είχαν αρχίσει εδώ και καιρό μεταξύ της Μίλαν και του Λεάο, με τον 22χρονο στράικερ να έχει πλέον περιθώριο -χωρίς να τον βαραίνει το χρέος προς την Σπόρτινγκ- να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του για να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους ροσονέρι.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ