ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Φόρος τιμής από Ντοναρούμα στον αδικοχαμένο πρώην παίκτη των ακαδημιών

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Μίλαν σε ντέρμπι ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Γιουβέντους (12 Ιουνίου 2020)
Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Μίλαν σε ντέρμπι ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Γιουβέντους (12 Ιουνίου 2020) @ 2020 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Λίγο μετά τη αποκάλυψη για την επιλογή του Σεΐντ Βισίν να δώσει τέλος στη ζωή του ελέω ρατσιστικών συμπεριφορών εις βάρος του, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα απέδωσε φόρο τιμής στον άλλοτε συμπαίκτη του στις ακαδημίες της Μίλαν.

Ο 20χρονος Σεΐντ Βισίν, άλλοτε ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών της Μίλαν και της Μπενεβέντο, σόκαρε τον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο όταν έγινε γνωστό πως αφαίρεσε τη ζωή του μη αντέχοντας άλλο συνεχιζόμενες ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντί του.

Ο αδικοχαμένος νέος αποκάλυψε, μέσω ενός γράμματος που άφησε πίσω και το οποίο δημοσίευσε η Corriere della Sera, όλο τον εφιάλτη που βίωσε τα τελευταία χρόνια, με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα να αναφέρεται στο θλιβερό περιστατικό.

Ένας λόγος που έκανε τον Ιταλό πορτιέρε να συγκλονιστεί ακόμα περισσότερο ήταν πως γνώριζε τον Βισίν όντας συμπαίκτες στα τμήματα ακαδημίας της Μίλαν, με τον "Τζίτζο" να αποδίδει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νέο με τα εξής λόγια:

"Ήξερα τον Σεΐντ την περίοδο που μόλις είχε πάει στην Μίλαν. Ζούσαμε μαζί στο ποδοσφαιρικό σχολείο της Μίλαν πριν μερικά χρόνια αλλά δεν θέλω και δεν μπορώ να ξεχάσω το εκπληκτικό χαμόγελό του και τη χαρά για τη ζωή.

Ήταν φίλος μου, ένα παιδί όπως εγώ", είπε χαρακτηριστικά ο Ντοναρούμα μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων της "Ansa".

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ