ΙΤΑΛΙΑ

Μιχάιλοβιτς: "Θα είναι σοκ για τους παίκτες όταν ξαναπαίξουμε με γεμάτα γήπεδα"

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπολόνια με την Μίλαν στο Σαν Σίρο για την Serie A
Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπολόνια με την Μίλαν στο Σαν Σίρο για την Serie A Ⓒ 2020 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Έναν χρόνο και κάτι από την εμφάνιση του κορονοϊού στη ζωή μας που αποσύνδεσε τους αθλητές από τους φιλάθλους, ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς αναφέρθηκε στην τεράστια αλλαγή στην ανθρωπότητα και επιχείρησε να φανταστεί πως θα είναι η κατάσταση όταν επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Ήταν η 29η Φεβρουαρίου 2020 όταν η Μπολόνια αντιμετώπισε την Λάτσιο στην Ρώμη σε ένα από τα τελευταία ματς που έγιναν στην γειτονική Ιταλία με κόσμο στις εξέδρες. Τώρα, έναν χρόνο μετά η Μπολόνια ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αετους της Ρώμης σε ένα άδειο "Ρενάτο Νταλ'Άρα" ελέω κορονοϊού, με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς να αναφέρεται στη νέα πραγματικότητα απο ένα άλλο πρίσμα.

"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που συνηθίζει στα πάντα. Έχουμε συνηθίσει λοιπόν να παίζουμε χωρίς κοινό: στην αρχή ήταν ένα σοκ, τώρα είναι φυσιολογικό.

Θα είναι σοκ για τους παίκτες και όταν αρχίσουμε ξανά να παίζουμε σε γεμάτα γηπεδα", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα για την 24η αγωνιστική της Serie A, για να προσθέσει ωστόσο πως δεν πιστεύει ότι η πανδημία θα κρατήσει τον κόσμο μακριά από τον αθλητισμό όταν ανοίξουν τα γήπεδα.

"Όταν ανάψει και πάλι το πράσινο φως, εκείνος που συνήθιζε να πηγαίνει στο εστιατόριο θα πηγαίνει. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με το ποδόσφαιρο. Όταν σου απαγορεύουν κάτι, δεν βλέπεις την ώρα να επιστρέψεις για να το κάνεις.

Όταν θα έχει περάσει η πανδημία, ο κόσμος θα επιστρέψει στα στάδια. Φυσικά, θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί και οι κατάλληλες δομές για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τον κόσμο".

Photo Credits: ⓒ 2020 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ