ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Μέσι: "Ξεχωριστή αυτή η Χρυσή Μπάλα, το Copa America συνέβαλε στην κατάκτησή της"

Ο Λιονέλ Μέσι στην απονομή της Χρυσής Μπάλας στο Παρίσι το 2021
Ο Λιονέλ Μέσι στην απονομή της Χρυσής Μπάλας στο Παρίσι το 2021 © 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε το βράδυ της Δευτέρας (29/11) για έβδομη φορά κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, υποστηρίζοντας το φετινό βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον, καθώς το κατέκτησε αφού πανηγύρισε με την εθνική Αργεντινής το Copa America.

Η Χρυσή Μπάλα παραλήφθηκε από τον κάτοχό της το βράδυ της Δευτέρας (29/11) και αυτός ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε συνολικά τις επτά και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει το βραβείο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας μετά το φινάλε της τελετής των βραβείων, πως για εκείνον το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο λόγος φυσικά, είναι πως πλέον, έπειτα και από την κατάκτηση του Copa America με την Αργεντινή αισθάνεται ολοκληρωμένος σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για Λεβαντόβσκι: "Πιστεύω ότι είχε μια υπέροχη σεζόν. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαπρέπει χρόνο με τον χρόνο, που έχει ταλέντο στο να σκοράρει γκολ. Βραβεύτηκε ως ο πρώτος σκόρερ και νομίζω ότι δικαιούται τη Χρυσή Μπάλα του χρόνου".

Για το ρεκόρ της έβδομης Χρυσής Μπάλας: "Δεν ξέρω αν θα καταρριφθεί το ρεκόρ μου. Πάντα υπάρχει κάποιος που το κάνει, γι' αυτό είναι οι βαθμοί. Το επτά είναι εντυπωσιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Παρίσι. Όπως είπα και με τον Λεβαντόβσκι, ο Σαλάχ έχει επίσης πολλές ευκαιρίες, γιατί κάθε χρόνο δείχνει αυτό που είναι ως παίκτης. Αποδίδει σε θεαματικό επίπεδο εδώ και πολύ καιρό. Ήταν από τους καλύτερους και θα είναι ξανά".

Για την περασμένη σεζόν με Μπαρτσελόνα και Αργεντινή: "Νομίζω ότι είχα μια καλή χρονιά στην Μπατσελόνα, παρόλο που δεν κέρδισα το Champions League ή το πρωτάθλημα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και κερδίσαμε το Copa del Rey. Η κατάκτηση του Copa América ήταν σημαντική για μένα και συνέβαλε στο να κατακτήσω αυτή τη νέα Χρυσή Μπάλα. Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος παίκτης που το έκανε με τη φανέλα της Παρί. Είναι ξεχωριστό γιατί το έκανα πάντα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το να το κάνω τώρα στο Παρίσι, στην πόλη όπου ζω, είναι ιδιαίτερο".

Για την Χρυσή Μπάλα και την εθνική ομάδα: "Αυτή η Χρυσή Μπάλα είναι ξεχωριστή γιατί τις προηγούμενες φορές είχα την αίσθηση ότι κάτι έλειπε, ότι δεν είχα πετύχει τους στόχους με την εθνική ομάδα. Ήταν μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Υπό αυτή την έννοια ήταν ξεχωριστή. Χωρίς το Κόπα Αμέρικα το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Τα πάμε καλά στην εθνική ομάδα, με την κοινωνία, με τον κόσμο".

Για την οικογένειά του: "Τα παιδιά μου απόλαυσαν πολύ το γκαλά. Ήταν νευρικά για το αν θα το κερδίσω. Μου αρέσει να τα βλέπω χαρούμενα, να είμαι δίπλα τους, στη γυναίκα μου, στους γονείς μου, τα αδέρφια και τους ανιψιούς μου."

Για την κριτική στην Αργεντινή: "Δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο. Θα ήθελα να κερδίσω τους δύο προηγούμενους τελικούς του Κόπα Αμέρικα πριν από το Μαρακανά, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Δέχτηκα πολλές κριτικές, αλλά δεν έσκυψα το κεφάλι μου, γιατί ένιωθα ότι δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την καριέρα μου χωρίς να κερδίσω κάτι με την εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που επιτέλους μπορώ να το μοιραστώ με τους συμπατριώτες μας".

Για το αν είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του: "Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Είχα πολύ καλά χρόνια όλα αυτά τα χρόνια".

Για το ενδεχόμενο μίας όγδοης Χρυσής Μπάλας: "Δεν σκέφτομαι την όγδοη. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα συλλογικά βραβεία. Σκέφτομαι πάντα τους στόχους της ομάδας. Προσαρμόζομαι στο νέο μου σύλλογο και την πόλη, χαίρομαι που ζω εδώ αυτή τη στιγμή. Μου δίνει δύναμη. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποδυτήρια που υπάρχουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Σιγά σιγά θα μεγαλώσουμε κι άλλο και θα παλέψουμε για τα πάντα".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ