ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: Το "πάρτι" του περιπατητή στο Τορίνο

Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Ο Λιονέλ Μέσι σε μια προσπάθειά του υπό το βλέμμα του Αντριέν Ραμπιό

Ο Λιονέλ Μέσι για ακόμη ένα παιχνίδι έκανε... πάρτι στο χορτάρι και το δείχνουν τα νούμερά του. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι κάτι παραπάνω από κομβικός για να φύγει νικήτρια η Μπαρτσελόνα από το Τορίνο.

Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και το δείχνει και σε βραδιές που δεν δείχνουν οργιαστικές. Και όμως, τα νούμερα του Μέσι ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, όπου οι μπλαουγκράνα επικράτησαν με 2-0 και έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλό τους στο Champions League.

Ο Αργεντινός σκόραρε από την άσπρη βούλα, ενώ έδωσε και την μπαλιά στον Ντεμπελέ στη φάση του έτερου τέρματος της ομάδας του, η οποία πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό, με τον ηγέτη της να κάνει "πάρτι" στο χορτάρι. Μια συνηθισμένη βραδιά του Μέσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση...

Έπαιξε αρκετά χαμηλά στο γήπεδο και όμως ήταν και πάλι κάτι παραπάνω από καθοριστικός για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν. Με 109 επαφές με τη μπάλα, 75 στις 79 σωστές πάσες (95/% το ποσοστό ευστοχίας του) και 6/7 επιτυχημένες ντρίμπλες, τα νούμερα "μιλάνε" από μόνα του για το τι έκανε στο χορτάρι και ας μην θάμπωσε στα μάτια πολλών.

Μέσι: Το "πάρτι" του περιπατητή στο Τορίνο

Από τα πόδια του δημιουργήθηκαν πέντε ευκαιρίες και οι δυο εξ αυτών ήταν μεγάλες για τη Μπαρτσελόνα. Από 'κει και πέρα, δεν ήταν το ίδιο απειλητικός όπως σε άλλα ματς, αλλά δεν το επιδίωξε κιόλας. Ένα σουτ εντός εστίας, δυο εκτός και ένα που μπλοκαρίστηκε από αντίπαλό του, εντούτοις από τα δικά του πόδια περνούσε το παιχνίδι των Καταλανών.

Ο Μέσι μεγαλώνει, προφανώς όσο περνούν τα χρόνια δεν θα κάνει το ίδιο αποτελεσματικά όσα τον έχουμε συνηθίσει σε όλη του την καριέρα του. Και όμως, εξακολουθεί να είναι απολαυστικός και εν πολλοίς ασταμάτητος. Γι' αυτό και παραμένει ο Νο1 στον κόσμο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ