ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Προς παραμονή στην Μπαρτσελόνα με διετές συμβόλαιο

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του σε αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στην παραμονή του στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, αφού τον τελευταίο καιρό προέκυψαν λόγοι που τον ανάγκασαν να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Λίγες ώρες ύστερα απ' το φιάσκο της European Super League, οι 12 ομάδες που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στο εγχείρημα μαζεύουν τα κομμάτια τους και επανέρχονται στον κανονικό ρυθμό της ζωής τους. Στην Μπαρτσελόνα αυτός κατά βάση αφορούσε την παραμονή ή όχι του Λιονέλ Μέσι και τις τελευταίες ώρες (ίσως όχι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις με την ESL) στα ΜΜΕ εμφανίζονται πληροφορίες περί αίσιου τέλους της υπόθεσης.

Ο δημοσιογράφος του ισπανόφωνου ESPN, Κριστιάν Μαρτίν, ισχυρίστηκε ότι ο Αργεντινός επιθετικός έχει πειστεί να παραμείνει στους Καταλανούς και ότι θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα αφήνει περιθώριο για ακόμα ένα συμβόλαιο, που πιθανόν θα αφορά στο κλείσιμο της καριέρας του.

Ο πατέρας του Μέσι, Χόρχε, ο οποίος εκτελεί και χρέη ατζέντη του 33χρονου επιθετικού, βρίσκεται στη Βαρκελώνη από την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι, ώστε να εκκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον. Αν και το περασμένο καλοκαίρι ο αρχηγός και αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα είχε προσπαθήσει να φύγει, μεταθέτοντας τελικά αυτήν την απόφαση για το καλοκαίρι του 2021, όταν θα έληγε το συμβόλαιό του, η κατάσταση τους τελευταίους μήνες είναι διαφορετική.

Ο Μέσι μοιάζει ικανοποιημένος που οι Καταλανοί εμφανίζουν μία ανταγωνιστική ομάδα, έστω και δια της τεθλασμένης, αφού μπορεί παίκτες όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Φιλίπε Κοουτίνιο ή ο Ουσμάν Ντεμπελέ να μην αποδίδουν αυτό που θα περίμενε για να σταθούν αρωγοί του, ωστόσο βρίσκει βοήθειες από νεαρούς όπως ο Πέδρι, ο Ανσού Φατί, ο Φρένκι ντε Γιονγκ και ο Ρόναλντ Αραούχο.

Αυτοί οι παίκτες αναμένεται να πλαισιωθούν και με άλλους, που φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για τον Μέσι ώστε να παραμείνει στην ομάδα. Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα, έχει υποσχεθεί στον Αργεντινό ενίσχυση του ρόστερ γενικά, αλλά και πιο ειδικά με ένα αγαπημένο πρόσωπο του Μέσι.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο μένει κι αυτός ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ανακοινώσει ότι θα φύγει από το "Ετιχάντ". Ο Αγκουέρο είναι στενός φίλος του Μέσι από 15 ετών, όταν ήταν συγκάτοικοι στις "μικρές" εθνικές Αργεντινής, ενώ ο Μέσι έχει βαφτίσει το παιδί του Αγκουέρο (και εγγόνι του Ντιέγκο Μαραντόνα). Οι Καταλανοί ψάχνουν ούτως ή άλλως σέντερ φορ (και όχι μόνο έναν), με συνέπεια να μοιάζει βέβαιο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση του Αγκουέρο, κάτι που δεν θα μπλοκάρει άλλου είδους κινήσεις, όπως αυτή για τον Έρλινγκ Χάλαντ.

Η κατάκτηση του Copa del Rey προ ημερών λειτούργησε επίσης ευεργετικά στην προσπάθεια που κάνουν οι "μπλαουγκράνα" για να πείσουν τον Μέσι να παραμείνει στην ομάδα. Μία προσπάθεια που όλα δείχνουν ότι αν "κολλήσει" κάπου, αυτό θα είναι το οικονομικό σκέλος και για το οποιο οι δύο πλευρές έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους για να το λύσουν.

Photo Credits: © 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ