ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: "Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου"

Ο Λιονέλ Μέσι κρατά τη Χρυσή Μπάλα του 2021
Ο Λιονέλ Μέσι κρατά τη Χρυσή Μπάλα του 2021 AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Λιονέλ Μέσι στη συνέντευξη που παραχώρησε στο France Football παρέμεινε ταπεινός, τονίζοντας πως ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι ο καλύτερο παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ αποκάλυψε ότι δεν του αρέσει να αποτελεί πρότυπο για τους άλλους ανθρώπους.

Μία ακόμα Χρυσή Μπάλα προστέθηκε στην ήδη πλούσια συλλογή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για τιμήθηκε για έβδομη φορά στην καριέρα του με το πολυτιμότερο βραβείο. Οι αντιδράσεις ήταν αμφιλεγόμενες, με πολλούς να πιστεύουν πως ο Αργεντινός δεν άξιζε τη φετινή σεζόν να διακριθεί ως ο καλύτερος παίκτης.

Από τη μεριά του, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ξεκαθάρισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό, France Football, πως ουδέποτε σκέφτηκε ή ισχυρίστηκε πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν του αρέσει να αποτελεί πρότυπο για τους άλλους ανθρώπους.

"Ποτέ δεν είπα, δεν σκέφτηκα, ούτε καν προσπάθησα να προωθήσω την αντίληψη ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου με αυτήν την ιδέα. Είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει, δεν αλλάζει τίποτα είτε θεωρούμαι καλύτερος είτε όχι. Και ποτέ δεν ήθελα να γίνω. Για μένα, το γεγονός και μόνο ότι μπορώ να θεωρηθώ ή να αναφέρομαι ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι υπεραρκετό.

Δεν ξέρω αν είμαι πρότυπο για τους άλλους. Ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι πρότυπο ή να δίνω συμβουλές. Πάλεψα για τα δικά μου όνειρα. Στην αρχή ήταν να είμαι επαγγελματίας παίκτης, μετά πάλεψα για να βελτιώσω τον εαυτό μου και να πετύχω νέους στόχους κάθε χρόνο. Εκείνες τις στιγμές υπάρχει λίγη τύχη. Πιστεύω ότι ο Θεός διάλεξε όλα όσα μου έχουν δοθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στον ανταγωνισμό του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Πάντα ήθελα να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι. Με τον Κριστιάνο είχαμε ανταγωνισμό για πολλά χρόνια που ήμασταν στο ίδιο πρωτάθλημα. Ήταν υπέροχο και μας βοήθησε να βελτιωθούμε και οι δύο. Αλλά χωρίς να κοιτάει ο ένας τον άλλον. Ήθελα απλώς να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να είμαι ο καλύτερος που μπορούσα και όχι καλύτερος από κάποιον άλλον".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ