ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: Αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα τον αποκαλούσαν "αρουραίο του υπονόμου" και "νάνο με ορμόνες"

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα © 2020 MANU FERNANDEZ / POOL PHOTO / AP IMAGES

Οι αξιωματούχοι της διοίκησης Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στην Μπαρτσελόνα είχαν διαλόγους στους οποίους έβριζαν τον Λιονέλ Μέσι και μιλούσαν για εκβιασμούς του Αργεντινού για λογαριασμό του και για τον Λουίς Σουάρες.

Διαρροές διαλόγων που "καίνε" μέλη της διοίκησης του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου εξασφάλισε το El Periodico. Συζητήσεις στο WhatsApp μεταξύ πρώην αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα κατέληγαν σε φραστικές επιθέσεις σε παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Ζεράρ Πικέ και ο Σέρχιο Μπουσκέτς, με τον Μπαρτομέου να συμφωνεί σε μέρος εξ αυτών.

Πρωταγωνιστής των διαλόγων και των επιθέσεων είναι ο πρώην επικεφαλής του νομικού τμήματος του συλλόγου, Ρομάν Γκόμεθ Πόντι, και αφορμή για τις συγκεκριμένες συζητήσεις η διαρροή του συμβολαίου του Μέσι στην El Mundo τον Ιανουάριο του 2021, κάτι που είχε ενοχλήσει σφόδρα τη διοίκηση των "μπλαουγκράνα".

"Μπάρτο, πραγματικά, δεν μπορείς να είσαι τόσο καλός άνθρωπος με αυτόν τον αρουραίο του υπονόμου. Ο σύλλογος του έδωσε τα πάντα κι εκείνος αφιερώθηκε στο να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία από υπογραφές, μεταγραφές, ανανεώσεις, σπόνσορες μόνο γι' αυτόν κλπ. Ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω, αλλά ο Πίντο, η ανανέωση του Λουίς Σουάρες κι αυτή του Τζόρντι Άλμπα, η προμήθεια από την ανανέωση του Ανσού Φατί (με ατζέντη τον Ροντρίγκο Μέσι;) μήπως πρέπει να προστεθούν στο συμβόλαιό του; Και πάνω απ' όλα, οι εκβιασμοί και η αγένεια που ο σύλλογος και όσοι δουλεύουμε στην Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουμε από αυτόν τον νάνο με ορμόνες, που οφείλει τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα. Αλλά όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά (πανδημία), λαμβάνεις το μυθικό μήνυμα στο WhatsApp: "Πρόεδρε, μείωσε τους μισθούς των άλλων, αλλά μην αγγίξεις του Λουίς και το δικό μου". Ελπίζω να περπατάει ανάμεσα στην αδιαφορία του κόσμου, που είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί (ακόμα ένας προδότης για τα λεφτά)".

Μέσι: Αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα τον αποκαλούσαν "αρουραίο του υπονόμου" και "νάνο με ορμόνες"


"Ναι", αποκρίθηκε ο τότε CEO της Μπαρτσελόνα Όσκαρ Γκράου. "Συμφωνώ σε πολλά πράγματα, αλλά προηγείται η Μπαρτσελόνα και τέτοιου είδους δημοσιεύματα πληγώνουν την εικόνα του συλλόγου", ήταν η απάντηση του Μπαρτομέου.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση κατέληξαν ότι τη διαρροή για το φαραωνικό συμβόλαιο ύψους 555.237.619 ευρώ του Μέσι έγινε από το "στρατόπεδο" του Τζουάν Λαπόρτα, που ετοιμαζόταν για προεκλογικό αγώνα για την προεδρία των Καταλανών, με τη συνεργασία του τότε αντιπροέδρου Οριόλ Τομάς. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι στόχος της διαρροής είναι ο Μέσι να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, ώστε ο σύλλογος να γλιτώσει το συμβόλαιό του και "να σώσει 120 εκατομμύρια" που έφταναν τα ετήσια έσοδα του Αργεντινού.

Ο Μπαρτομέου πρόσθεσε σε άλλο σημείο του διαλόγου ότι "πολλές φορές ακούγαμε τον Λέο, αλλά όχι πάντα. Αυτό το συμβόλαιο ακόμα και χωρίς την πανδημία είναι απολύτως απαράδεκτο" και ότι αντιπροσωπεύει το 15% των εσόδων του συλλόγου.

Επιθέσεις και σε Πικέ - Μπουσκέτς

Στο στόχαστρο των αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν κι άλλοι παίκτες, ειδικά έπειτα από τη συντριβή από την Μπάγερν με 8-2 στο Champions League. Ο Γκόμεθ Ποντί επιτέθηκε στον Πικέ, αποκαλώντας τον "που....ς γιο".

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Μπαρτσελόνα έστειλε επιστολή στον Μπαρτομέου, την οποία επίσης δημοσιεύει το El Periodico. "Υπό την ηγεσία σου, ο σύλλογος πρέπει να αντιμετωπίσει μαζική μείωση του μισθολογικού κόστους της πρώτης ομάδας και ειδικά ύστερα από την πρωτοφανή, αδιανόητη και αηδιαστική συμπεριφορά ενός τμήματος κακομαθημένων και αναίσθητων εκατομμυριούχων που αρνήθηκαν τη συμφωνία με το σύλλογο για ελάχιστα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα, ανεξάρτητα από τα προβλήματα του κόσμου".

Ο Γκόμεθ Ποντί μίλησε στην επιστολή του και για παίκτες που πρέπει να φύγουν από την ομάδα. "Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν αγοραστική αξία και δεν μπορούν να μεταγραφούν (ο Μπουσκέτς μπορεί να αποτελέσει τέλειο παράδειγμα) πρέπει να τους αποδεσμεύσουμε με ελάχιστη αποζημίωση και να ξεχάσουμε ότι πέρασαν από το σύλλογο και δεν τον υποστήριξαν"

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ