ΑΕΚ

Μελισσανίδης: ''Γιατί δεν πουλάω τον Γκαρσία και το Muppet Show του Παναθηναϊκού''

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αποτελούν μόνιμες συζητήσεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα του νέου γηπέδου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εκτός από τα σχέδια για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, μίλησε για κάτι που δεν αλλάζει στο γήπεδο παρόλο που θα το ήθελε αλλά και τη συζήτηση γύρω από την πώληση του Λιβάι Γκαρσία. Αναφέρθηκε επίσης στον χειρότερο Υπουργό Αθλητισμού που είχε ποτέ η Ελλάδα καθώς και στην ιστορία με τα κρούσματα covid στον Παναθηναϊκό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για την πρόταση 15 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε για τον Γκαρσία: ''Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Δεν πωλείται. Θα τον ρουφήξουμε χαρούμε εμείς και θα δούμε μετά. τώρα να τον πουλήσω που θέλω να τον χαρώ. Τα πάντα νομίζετε στη ζωή είναι τα φράγκα; Δεν πωλείται ο Γκαρσία. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε''.

Για το τι γεύση αφήνει η πρώτη χρονιά: ''Τώρα που δεν παίζει η ΑΕΚ μου λείπει. Κάτι έχει αυτό το γήπεδο. Όταν έρχομαι, τα κεραμίδια που βλέπω. Έτυχε να έχουμε και καλή ομάδα και να δούμε καλό ποδόσφαιρο που μας έλειπε. Ένα λάθος έκανα στο γήπεδο. Το στέγαστρο, το πανί που έβαλα, έκανα λάθος. Έπρεπε να βάλω κεραμίδι. Αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΚ''.

Για τα λειτουργικά θέματα που υπήρξαν στο γήπεδο: ''Ήταν η πρώτη χρονιά. Θα είμαστε πολύ σκληροί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους μπαχαλάκηδες να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλάξαμε τα πλεξιγκλάς και το τζάμι δεν φαίνεται πλέον. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κενά. Έχουν γίνει και λάθη, αλλά θα τα μαζέψουμε και θα οργανωθούμε''.

Για το αν αυτό ονειρευόταν το 2013: ''Το 2013 όταν ανέλαβα την ΑΕΚ που είχα την ηθική υποχρέωση να το κάνω στο μυαλό μου, είχα πάντα ότι αυτή η ΑΕΚ αν κάνει γήπεδο έχει προοπτική, αλλιώς ίσως να είχαμε προβλήματα. Έγινε το γήπεδο, η ΑΕΚ έχει προοπτική, και ό,τι είχα στο μυαλό μου και με τη βοήθεια του Θεού το πετύχαμε και είμαι χαρούμενος γι' αυτό''.

Για τα επόμενα όνειρα σε αγωνιστικό επίπεδο: ''Θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο με διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε. Ό,τι ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε.

Είμαστε και τυχεροί που πέσαμε και σε φλέβα χρυσού με τον Αλμέιδα. Αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η διοίκηση τον στηρίζει σε ό,τι ζητήσει. Του έχει πει, ό,τι πεις είναι νόμος και θα γίνει.

Πιστεύω αυτή η ομάδα θα μπορέσει να κάνει και διακρίσεις στην Ευρώπη. Και βέβαια στόχος πρέπει να είναι και το Champions League''.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για το αν του ανοίγει η όρεξη για να φτιαχτεί μια ομάδα ανάλογη με εκείνη του 90': ''Φέτος η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ας μην κρυβόμαστε. Και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και το ποδόσφαιρο έχει φτιάξει. Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο γίνεται καλύτερο.

Ξέρετε τι γινόταν. Ο πρωταθλητής έβγαινε τον Νοέμβριο, τώρα βγήκε την τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα''.

Για το αν τον ενόχλησε τα όσα ακούστηκαν για διαιτησία και για τον covid που έλεγε ο Παναθηναϊκός: ''Τι να με ενοχλήσει όταν ακούω muppet show. Muppet Show ήταν αυτά. Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο. Τους κολλήσαμε covid; Σε 4 ματς στην έδρα τους δεν κέρδισαν. Ποιος είπε ότι είχε covid η ΑΕΚ; Muppet show είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα''.

Για τον Πινέδα: ''Θα γίνει προσπάθεια. Ο Πινέδα δεν ανήκει στην ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε. Αν δεν μπορέσουμε, θα βρούμε τον άλλο Πινέδα, τι να κάνουμε''.

Για το αν θα ήθελε να συγκρίνει την τωρινή ομάδα με εκείνη του 90' των συνεχόμενων τίτλων: ''Η ομάδα του 90' που έπαιζε πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και είχε χτιστεί σιγά σιγά. Και η σημερινή ΑΕΚ τη χαίρεσαι να τη βλέπεις. Φέτος χαιρόμουν να βλέπω την ΑΕΚ, είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια ΑΕΚ. Τη ρούφαγα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία. Βγήκαν οι μεταγραφές, ο προπονητής, το γήπεδο. Και εδώ έχει μαγεία. Το πνεύμα άμα το αμολήσω μπορεί να σας κοιμίσω όλους. Κανείς δεν γλιτώνει εδώ μέσα''.

Για το πρόβλημα με τα καπνογόνα: ''Είναι το μόνο γήπεδο που όταν παίζει η ΑΕΚ δεν υπάρχει αστυνομία. Αυτό κάτι λέει. Ούτε έξω από το γήπεδο, πουθενά''.

Για το ότι κάποιοι πλήρωσαν ακριβά εισιτήρια και αντιμετώπισαν θέματα με άλλους που έμπαιναν χωρίς εισιτήριο και πως σκέφτεται να το αντιμετωπίσει: ''Ό,τι κενά είδαμε στην πρώτη χρονιά θα τα διορθώσουμε. Θα είμαστε πολύ σκληροί που δεν μπορεί να πάει ο νους.

Ήδη αυτός που έριξε το βεγγαλικό θα έχει ποινικές συνέπειες πέρα από το ότι δεν ξαναπατάει το γήπεδο. Όλοι όσοι ανάβουν βεγγαλικά θα σταματήσουν να το κάνουν.

Έχουμε ένα σύστημα υπερσύγχρονο με κάμερες που καταγράφουν τα πάντα. Ή θα σεβαστούν αυτό που φτιάξαμε ή θα έχουν τις κυρώσεις του νόμου. Δεν θα κάνουμε πίσω''.

Για την τοξικότητα που υπήρχε, αν έχουν μερίδιο οι πρόεδροι και τι σκοπεύει να κάνει για να αμβλυνθεί η τοξικότητα: ''Η ομάδα μας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά. Όποιος σχολιάζει και λέει είναι γραφικός. Muppet Show, γιαούρτια!

Τους φταίει το ποδόσφαιρο που είναι το καλύτερο; Muppet Show. Μπορεί να έκανα κι εγώ λάθος, αλλά αγωνίζομαι για να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Είναι το ίδιο πράγμα με πριν από δέκα χρόνια; Μην τρελαθούμε. Muppet Show, αυτό γίνεται.

Έλεγαν φτιάξτε ομάδα, ε το λέμε και εμείς τώρα. Έλεγαν είχαμε παραρτήματα. Έχει η ΑΕΚ κανένα παράρτημα; Τα παραρτήματα αυτοί τα είχαν, αλλά φούνταραν και τα δύο.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ομάδας και δεν έχουν ιδέα τι είναι το ποδόσφαιρο. Επειδή έχεις χρήματα και είσαι ισχυρός νομίζεις ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο; Πεπόνια κανονικά είναι.

Φτιάξαμε γήπεδο, αθλητικά κέντρα, δεν μας βοήθησε κανείς πέρα από τα 20 εκατ. της Περιφέρειας και μας έλεγαν τζαμπασοφιά. Εμάς που φτιάξαμε μόνοι μας γήπεδο στολίδι. Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι κακό πράγμα. Θα τους βάλω σε τάξη εγώ''.

Για τελικό Κυπέλλου με κόσμο: ''Πρέπει να δούμε. Φταίει και η Πολιτεία όμως. Πάρτε μέτρα''.

Για τον Αυγενάκη: ''Είναι ο χειρότερος υπουργός αθλητισμού από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν έπρεπε να στείλει συγχαρητήρια; Ούτε για τους τύπους. Κάνει τεράστια ζημιά στον Μητσοτάκη''.

Για τα Μουσεία και πότε θα ανοίξουν: ''Το τουρ θα γίνεται κανονικά. Το Προσφυγικό είναι κατά 90% έτοιμο. Όποιος μπαίνει και βγαίνει θα κλαίει. Και το Μουσείο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ θα είναι από τα πιο ωραία της Ευρώπης. Πιστεύω ως το τέλος του χρόνου να ανοίξουν. Θα έρχονται τα σχολεία, θα υπάρχουν τουρ''.

Για το αν ο Αλμέιδα του ζήτησε κάτι στην κρουαζιέρα στις Σπέτσες και σε ποιον παίκτη έχει αδυναμία: ''Σε όλους τους παίκτες έχω αδυναμία. Αν έχω κάποια ιδιαίτερα έχω στον Πέτρο Μάνταλο. Όταν η ΑΕΚ ήταν στη Γ' Εθνική τον κυνήγησαν και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι και υπέγραψε σε εμάς. Έπαιξε στη Β' Εθνική. Έκανε δύο φορές χιαστούς, έχει ακούσει και σαχλαμάρες. Τον αγαπάω και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή''.

Για το αν θα υπάρχει ειδικό σχέδιο στη φανέλα για τα 100 χρόνια: ''Δεν το ξέρω ακόμα, αλλά πάντα η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί σε αυτά. Κάτι σκεφτόμαστε''

Για τον Μπένετ που σκέφτεται να μειώσει τους ξένους: ''Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Ας τα βρει ο Μπένετ με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι να κάνει και η διαιτησία με το VAR; Θα γίνει λάθος και τι έγινε. Μας ακύρωσαν το γκολ με τον ΠΑΟΚ χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί. Έτσι είναι, γίνονται και λάθη, αλλά η διαιτησία έχει φτιάξει. Και όχι να βλέπω να βγαίνουν διαιτητές στα κανάλια με παπιγιόν και με βαρύ όνομα με ιστορία''.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ