ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός ψάχνει την ηρεμία του κόντρα στο Βόλο

Ο Καρλίτος
Ο Καρλίτος PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μετά τις δύο ήττες "καρμπόν" στους "Ζωσιμάδες" και στο "Βικελίδης" ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη σήμερα (16:00) κόντρα στον -πρωτοπόρο της Super League- Βόλο για να αλλάξει το "τσιπάκι" του

Όσες προσδοκίες "γέννησε" κι όσα χαμόγελα σκόρπισε η προ δύο εβδομάδων πρεμιέρα του Παναθηναϊκού και το 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, άλλο τόσο εύκολα επανέφεραν τις "συννεφιές" οι δύο σερί εκτός έδρας ήττες... καρμπόν με 1-0 σε "Ζωσιμάδες" και "Βικελίδης". Οι "πράσινοι" μπήκαν από πολύ νωρίς σε καθεστώς μεγάλης πίεσης και στο σημερινό (26/09, 16:00 Cosmote Sport 2, LIVE από το SPORT24) ματς με τον πρωτοπόρο Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν υπάρχει περιθώριο... λάθους ή απώλειας για το "τριφύλλι", προκειμένου να μην "εγκατασταθεί" μόνιμα η εσωστρέφεια πάνω απ’ το "Γ. Καλαφάτης".

Το σημερινό παιχνίδι με το συγκρότημα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση... εκδρομή για τους "πράσινους", που θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα η οποία τρέχει εντυπωσιακά για την εποχή μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, εξαιρετικό επιθετικό transition και δείχνει ικανή για να κάνει "ζημιά" και κάθε αντίπαλο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να "καθαρίσει" το μυαλό των παικτών του από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (22/09). Είχε αρκετά τετ-α-τετ στο Κορωπί, συζήτησε κι ανέλυσε με τους συνεργάτες του όλα τα κακώς κείμενα των δύο τελευταίων ηττών. Δεν έχει χάσει ωστόσο, την εμπιστοσύνη του και την πίστη του στην ομάδα και σ’ αυτό που θεωρεί πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να βγάλει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο. Δηλαδή κανονικό ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας κι όχι "κλεφτοπόλεμο".

Το ζητούμενο ωστόσο, θα είναι να μπορέσει να συνδυάσει αυτό το μοντέλο (που όντως άρχισε να δείχνει συγκεκριμένα πράγματα και στις δύο τελευταίες ήττες), με περισσότερη δημιουργία, καλύτερες ιδέες κι εκτέλεση στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Εκεί ακριβώς που υστέρησε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο ήττες που θα έπρεπε να έχει αποφύγει...

Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε πολύ το τελευταίο 48ωρο στα τελειώματα και στην ανάπτυξη και ζήτησε απ’ τους παίκτες του τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης στις εκκινήσεις τους μέσα στα ματς. Να μην "χαρίζουν" εύκολες επιθέσεις τους αντιπάλους, να μην τους δίνουν φάσεις, να μην βάζουν δύσκολα στους εαυτούς τους, με αποτέλεσμα μετά να φορτώνονται με επιπλέον άγχος. Να μπαίνουν στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια κι όχι νωχελικά.

Ο ίδιος φρόντισε ώστε, οι επιλογές του για την ενδεκάδα να μην δείχνουν ακόμη ξεκάθαρες στο 100%. Σίγουροι θεωρούνται ο Διούδης και οι τέσσερις της άμυνας (Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ) και ο Ρούμπεν μπροστά τους, που ουσιαστικά θα αποτελέσουν και τη "βάση" στα μετόπισθεν, μέχρι να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος ο Σένκεφελντ τον Οκτώβριο.

Δίπλα στον Ισπανό μέσο, αναμένεται να παραμείνει ο Αλεξανδρόπουλος που προσφέρει τα απαιτούμενα τρεξίματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Βιτάλ θα καλύψει το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Δεξιά ο Παλάσιος είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει το ενδεκαδιακό ντεμπούτο του, με τον Χατζηγιοβάνη να διεκδικεί αντίστοιχα τη θέση, ενώ στο "10" θα επανέλθει ο Λούντκβιστ αντί του Βιγιαφάνιες. Στη δε κορυφή της "πράσινης" επίθεσης, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Καρλίτος αντί του Ιωαννίδη.

Ο Γιοβάνοβιτς πήρε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές, έχοντας μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, ήτοι τον Ξενόπουλο αντί του Χριστογεώργου, στο πλαίσιο του rotation με τους γκολκίπερς.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι και τραυματίες Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Μπεκ, Σιδεράς, ο Χριστογεώργος και ο Μπουζούκης που είναι ξεκάθαρο πλέον πως σ’ αυτή τη φάση, δεν υπολογίζεται καθόλου απ’ το τεχνικό τιμ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ