ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με το SPORT24 στην Ολλανδία: Το "τι δουλειά έχεις εκεί γιε μου " του Γιοβάνοβιτς, τα "γκάζια" για τις τοποθετήσεις

Εικόνα από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία | 24 Ιουλίου 2021
Εικόνα από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία | 24 Ιουλίου 2021 SPORT24

Οι απίθανες ατάκες και οι αυστηρές και πατρικές συμβουλές και οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο δίτερμα του Παναθηναϊκού, η δοκιμή στα χαφ και ο τρόπος που πρέπει να σπάει το πρέσινγκ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Η 7η ημέρα του Παναθηναϊκού στο Χορστ (Σάββατο 24/07), δεν είχε πολύ υψηλή ένταση, διότι ακολουθεί το αυριανό (Κυριακή, 25/07) φιλικό με την Αλκμάαρ στο προπονητικό της κέντρο (17:00 ώρα Ελλάδος) και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να δουλέψει ξανά στις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα του στο τακτικό σκέλος και δη στη μεσαία γραμμή, όπου χάνουν πολύ συχνά την "ισορροπία" τους.

Στο οικογενειακό διπλό, ο Σέρβος τεχνικός δοκίμασε ως ένα βαθμό τις δύο ενδεκάδες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΖ, έχοντας αφήσει όμως εκτός για αποφόρτιση τους Μακέντα, Σανκαρέ και Σάντσες.

Κατά τη διάρκεια του διπλού, που είχε περιορισμό τριών επαφών, ο 59χρονος τεχνικός ήταν πολύ πιο παρεμβατικός. Βλέποντας ότι οι κεντρικοί χαφ του "τριφυλλιού" έχαναν τη θέση τους και είτε τραβιόντουσαν προς τα άκρα, είτε έβγαιναν πιο ψηλά στην επίθεση, με αποτέλεσμα να "κόβεται" η ομάδα στα δύο, ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τις παρατηρήσεις με πρώτο τον Μαουρίσιο.

"Μαουρίσιο, μην ξεχνιέσαι τόσο μπροστά, κράτησε τη θέση σου, μην ανεβαίνεις τόσο πολύ, θα έχουμε πρόβλημα" είπε στον Βραζιλιάνο ο Σέρβος τεχνικός, ενθυμούμενος προφανώς και το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός (με αντίστοιχο τρόπο) στο φιλικό της Πέμπτης (22/07) με την Αλ Τααβόν.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε νέο λάθος απ’ τον Αθανασακόπουλο, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει τη μεγάλη... ατάκα, με προφανέστατη "πατρική" διάθεση: "Στοπ, στοπ! Ανδρέα! Πού πας γιε μου εκεί; Τι κάνεις εκεί πάνω; Πού πήγες;

Πήγες στο πλάγιο άουτ να κάνεις overlap; Τί δουλειά έχεις εκεί ενώ είσαι κεντρικός μέσος; Πρέπει να μένεις στη μεσαία γραμμή. Άμα χαθεί η μπάλα εκεί, θα μείνει μόνο ένας να προστατέψει. Δεν πηγαίνετε παντού στο γήπεδο οι μέσοι του άξονα. Εάν φύγετε από εδώ, κοίταξε τι κενό υπάρχει!".

Κάποια στιγμή άκουσε... γκάζια (πιο ήπια) και ο Χατζηθεοδωρίδης "Ηλία, μην κάνεις τρέλες. Να κρατάς τη θέση του, μην ξεχνάς ότι είσαι αριστερός μπακ".

Στο δίτερμα (όπου έμπαιναν εναλλάξ ως "δίδυμα" οι Ξενόπουλος-Χατζηγιαννάκης και Διούδης-Χριστογεώργος, επικράτησαν οι "πορτοκαλί" με 2-1, χάρις στα γκολ των Βιγιαφάνιες, Καμπετσή, ενώ για τους "άσπρους" ισοφάρισε ο Σαβιέρ.

ΑΣΠΡΟΙ: Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Αϊτόρ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Χατζηγιαννάκης, Σιδεράς, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ, Αθανασακόπουλος, Ενγκαμπακοτό, Βιγιαφάνιες, Σαβιέρ, Ιωαννίδης.

Νωρίτερα στις ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και αποφυγής του πρέσινγκ του αντιπάλου, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ τα οποία επιτηρούσε ο ίδιος εναλλάξ με τον Χρήστο Κόντη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνει οδηγίες στους παίκτες του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία | 24 Ιουλίου 2021
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνει οδηγίες στους παίκτες του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία | 24 Ιουλίου 2021 SPORT24

Ο Μπουζούκης που ήταν ο "μπαλαντέρ" στη μία ομάδα, ξεχάστηκε και άκουσε τον Γιοβάνοβιτς να του λέει πατρικά: "Όχι αγάπη μου! Μη βγαίνεις από μέσα, παρακαλώ. Εδώ κάτσε, είσαι ο μπαλαντέρ, εδώ μείνε, στο κέντρο".

Οι δε κεντρικές εντολές του ήταν να υπάρχουν σωστές αποστάσεις: "Ανοιχτείτε, απλωθείτε στο γήπεδο", "να παίρνετε σωστές αποστάσεις", "πρέπει να πρεσάρετε και να κλείνετε προς τα μέσα, αλλά να ανοίγετε προς τα έξω όταν έχετε τη μπάλα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ