EUROPA LEAGUE

Με το... αριστερό στο Βελιγράδι

Με το... αριστερό στο Βελιγράδι
μακος

Κακός στο β' μέρος ο Πανιώνιος, έχασε 1-0 από την ΟΦΚ. Μπορεί την ανατροπή στη Ν. Σμύρνη

Ο Έβαλντ Λίνεν, κόντρα ακόμα και στις δικές του συνήθειες επέλεξε να παρατάξει στο "Ομλαντίνσκι" του Βελιγραδίου, την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, παρά τα σχέδια που κατέστρωνε για 4-3-3, πριν τον αγώνα. Συγκεκριμένα και καθώς οι περισσότεροι περίμεναν να δουν τον Γιώργο Μπάρκογλου σε ρόλο αριστερού εξτρέμ κόντα στην ΟΦΚ, ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Δημήτρη Σιαλμά, ο οποίος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Λάμπρο Χούτο.
Μουδιασμένο ξεκίνημα

O τεχνικός των "κυανέρυθρων" προτίμησε τον νεαρό επιθετικό, από τον νεοαποκτηθέντα πρώην άσο της Ξάνθης καθώς ήθελε να διασφαλίσει την ομοιογένεια, την οποία εγγυάται η χρησιμοποίηση των "παλιών". Παρόλα αυτά, οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν... μουδιασμένα στο παιχνίδι, όμως κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ήταν όταν στο 9ο λεπτό, ο Χούτος σέντραρε από αριστερά, ο Σιαλμάς στην περιοχή των Σέρβων έπιασε την κεφαλιά, όμως ο κήπερ της Μπέογκραντ, μπλόκαρε σταθερά.

Από την άλλη, οι Σέρβοι, οι οποίοι πατούσαν σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν στο 18ο λεπτό ο Ντε Ολιβέιρα, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάριο Κρέσιτς. Κλασική σέρβικη ομάδα η ΟΦΚ, με νεαρούς ποδοσφαιριστές γεμάτους όρεξη για ποδόσφαιρο, τεχνίτες αλλά και με καλή φυσική κατάσταση, επιβεβαίωσε τα όσα έλεγαν, το Σάββατο, οι πρώην συμπατριώτες τους (στο πλαίσιο της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας) Κρέσιτς και Μαϊστόροβιτς.

Οι γηπεδούχοι, είχαν μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως ο Κρέσιτς με μια καταπληκτική επέμβαση στο "Γ" έστειλε την μπάλα κόρνερ έπειτα από κεφαλιά, Σέρβου επιθετικού. Με την αναμέτρηση να μην έχει ρυθμό, οι "κυανέρυθροι" προσπαθούσαν να φτάσουν από τα πλάγια στην περιοχή των Σέρβων και τα κατάφεραν δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Σκούφαλης από δεξιά σέντραρε για τον Χούτο, ο οποίος ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σέρβος κήπερ μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία.

Η προσωρινή ανάκαμψη στο β'

Οι οδηγίες του Έβαλντ Λίνεν, στην ανάπαυλα άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των "κυανέρυθρων" στο δεύτερο μέρος. Οι Νεοσμυρνιώτες εμφανίστηκαν ορεξάτοι και πολιόρκησαν την άμυνα της ΟΦΚ, σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ. Στο 54ο λεπτό και σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με 4 ποδοσφαιριστές έναντι 3 της ΟΦΚ, ο Σιαλμάς στραβοπάτησε πριν προλάβει να κάνει την πάσα, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία κόντρα στην ανοργάνωτη σέρβικη άμυνα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανώλης Σκούφαλης, ο οποίος συχνά πυκνά συνέκλινε προς τον άξονα πέρασε όμορφη κάθετη μπαλιά στον Κουμορτζί, που από το ύψος του πέναλτι, σούταρε όμως ο Ίλιτς μπλόκαρε σταθερά. Η ανούσια υπεροχή του Πανιωνίου, σταδιακά... εξανεμιζόταν με τους Σέρβους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να απειλούν με την σειρά τους την ελληνική ομάδα.

Ο μονόλογος των Σέρβων

Στο 64' ο Μίλοβατς, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν ένα πλασέ του από το ύψος της περιοχής, πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς. Ο Έβαλντ Λίνεν, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να μην έχουν αντοχές προχώρησε σε διπλή αλλαγή περνώντας εκτός αγώνα τους Γουνδουλάκη και Σκούφαλη, βάζοντας στην θέση τους, τους Ντ' Ακόλ και Νικολάου.

Στο 70ό λεπτό, όμως, ήρθε το γκολ που έψαχναν οι Σέρβοι. Ο Μίλοβατς σέντραρε από δεξιά και ο Καλουντέροβιτς με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Ο Λίνεν, αντέδρασε βάζοντας στον αγώνα και τον Γιώργο Μπάρκογλου στην θέση του Λάμπρου Χούτου, ολοκληρώνοντας έτσι από νωρίς τις αλλαγές του.

Οι αλλαγές στη μεσαία γραμμή, δεν έφεραν καλά αποτελέσματα, καθώς η ομάδα φαινόταν... κομμένη στη μέση. Η εικόνα αυτή εξόργισε τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος είχε διαγνώσει τα προβλήματα, από τα πρώτα δύο φιλικά κιόλας, όπου ο Πανιώνιος είχε μία ισοπαλία και μία ήττα, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, έχοντας μάλιστα ελάχιστες ευκαιρίες.

Ανοιχτό παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο

Το παιχνίδι άνοιξε ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Πανιώνιο να χάνει μάλιστα μια πολύ καλή ευκαιρία στο 82ο λεπτό. Ήταν όταν ο Μανιάτης σέντραρε από δεξιά, ο Μπάρκογλου πετάχτηκε στην περιοχή της ΟΦΚ και με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Ίλιτς, με τον κήπερ της σέρβικης ομάδας, να μπλοκάρει όμως και πάλι άνετα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γκράφε, έδωσε 4 λεπτά καθυστερήσεις, όμως ούτε σε αυτό ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, που θα έδινε στην ελληνική ομάδα το προβάδισμα για την πρόκριση. Κάπως έτσι ήρθε η ήττα για τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι όμως διατηρούν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην δεύτερη φάση του Ιντερτότο.

Ο επαναληπτικός αγώνας, θα διεξαχθεί στην Νέα Σμύρνη, την επόμενη Κυριακή (13/7).

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης Κουτσόπουλος, Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Κουμορτζί, Σκούφαλης(60' Ντ' Ακόλ), Χούτος (72' Μπάρκογλου), Σιαλμάς, Γουνδουλάκης (60' Νικολάου)

ΟΦΚ Μπέογκραντ (Μιχάιλο Ιβάνοβιτς): Ίλιτς, Μπέλιτς, Λαζάρεβιτς, Μαρκόσκι, Αντάμοβιτς, Μόβιτς, Κρστιτσιτς (82' Λότινατς), Ουίλιαμ, Μίσαν (61' Μίλοβατς), Λάζιτς, Καλουντέροβιτς

Διαιτητής: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία)




































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ