FOOTBALL ANALYSIS

Με ένα σουτ του Καμαρά δεν λύνεται το πρόβλημα του Άρη

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τη φανέλα του Άρη
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τη φανέλα του Άρη EUROKINISSI

Το θωρηκτό Αμπουμπακάρ Καμαρά αποκτήθηκε με σκοπό να δώσει λύση στην επιθετική δυστοκία του Άρη, αλλά προς το παρόν κινείται σε πολύ ρηχά νερά, απειλώντας ελάχιστα.

Ο Άρης γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ιωνικό για την 2η αγωνιστική της Super League Interwetten και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και χωρίς γκολ. Οι "κίτρινοι", παρά την ενίσχυση τόσο στη θέση του φορ όσο και σε αυτή του εξτρέμ, παρουσιάζουν ξανά πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και το γκολ.

Οι περσινές επιλογές των Κώστα Μήτρογλου και Κρίστιαν Λόπεθ δεν βγήκαν στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ειδικά ο Ισπανός έφυγε τον περασμένο Ιανουάριο με μόλις ένα σουτ! Γι' αυτό το λόγο τη φετινή σεζόν έγινε η υπέρβαση με την απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τη Φούλαμ. Ο 26χρονος επιθετικός σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η συνέχεια δεν είναι -προς το παρόν- ανάλογη.

Ελάχιστη απειλή, κανένα σουτ στον στόχο

Απέναντι στον ΟΦΗ είχε μόλις μία τελική σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ αντίστοιχα κακή εικόνα είχε και κόντρα στον Ιωνικό. Συγκεκριμένα, ο Μαυριτανός φορ έχει δύο τελικές προσπάθειες σε ισάριθμα παιχνίδια, μία εντός και μία εκτός περιοχής, οι οποίες μεταφράζονται σε μόλις 0.11 xGoals.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform φαίνονται τα σημεία εκτέλεσης του Καμαρά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καμία εκ των δύο τελικών δεν βρήκε στόχο. Προφανώς κι η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του, αφού δεν έχει καταφέρει να τροφοδοτηθεί σωστά κι από τους συμπαίκτες του, αλλά τα πρώτα δείγματα σε επίσημους αγώνες δεν είναι ενθαρρυντικά.

Προφανώς και βρισκόμαστε πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν, αλλά ο Άρης -εξαιτίας και του -6 στο πρωτάθλημα- είναι δεδομένο πως δεν έχει τη δυνατότητα να πετάει βαθμούς. Και μέχρι στιγμής η απώλεια βαθμών είναι αποτέλεσμα της κακής επιθετικής λειτουργίας, με το θωρηκτό Καμαρά να κινείται σε πολύ ρηχά νερά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ