ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαυροπάνος: "Ο Χάαλαντ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, αλλά τον περιορίσαμε"

Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Μαυροπάνος σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της εθνικής στο YouTube, αναφέρθηκε στις μονομαχίες με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο θεωρεί ότι η Εθνική κατάφερε να τον περιορίσει στο φιλικό.

Η Εθνική πέρασε και με επιτυχία και το δεύτερο τεστ ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε της Νορβηγίας 2-1 επί ισπανικού εδαφούς.

Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Ντίνος Μαυροπάνος και Τζον Φαν Σιπ, μίλησαν στο επίσημο κανάλι της Εθνικής στο YouTube, όπου αναφέρθηκαν στην καλή εικόνα και στο καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες, με τον Ντίνο Μαυροπάνο να αναφέρεται και στον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο περιόρισε αρκετά η Εθνική μας ομάδα χθες (06/06).

Ο Γιώργος Μασούρας ανέφερε: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι εκ μέρους μας. Ήταν συνέχεια από το προηγούμενο καλό παιχνίδι με το Βέλγιο. Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν είχε αντίκτυπο για τα προκριματικά ή κάποια βαθμολογική συγκομιδή. Είναι θετικό ότι κερδίζουμε γιατί μας βοηθάει στην κατάταξη (της FIFA). Ελπίζω να είμαστε ακόμα καλύτεροι τον Σεπτέμβριο".

Για το αν υπάρχει θετική αύρα στην ομάδα: "Το ότι μαζευτήκαμε σε μια τέτοια περίοδο είναι πολύ σημαντικό, γιατί ήταν δύσκολη περίοδος για όλους τους ποδοσφαιριστές".

"Ήμασταν όλοι ορεξάτοι και ήρθαμε εδώ να δώσουμε το 100% και στα δύο παιχνίδια. Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι κάποιοι ξεκίνησαν στην ενδεκάδα και μπήκε καλά η ομάδα, αλλά ότι όλοι δώσαμε το 100% και στα δύο παιχνίδια".

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος ανέφερε για τα δύο αποτελέσματα: "Ήταν θετικό αυτό το camp. Με το Βέλγιο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήραμε την ισοπαλία. Με τη Νορβηγία κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε και κερδίσαμε".

"Τώρα πρέπει να έρθουμε με την ίδια νοοτροπία και με παραπάνω δουλειά για να είμαστε έτοιμοι γιατί τον Σεπτέμβριο έχουμε δύο πολύ σημαντικά ματς, που πρέπει να τα κερδίσουμε για να παραμείνουμε ζωντανή στο παιχνίδι για την πρόκριση".

Για το ότι υπάρχει θετική διάθεση στην ομάδα: "Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είμαστε πολύ καλά, όλα τα παιδιά είναι εκπληκτικά. Είμαστε μια παρέα. Για να το νιώσει ο κόσμος πρέπει να πάρουμε και τα αποτελέσματα και να παλεύουμε παραπάνω στο γήπεδο, για να φάνει αυτό το κλίμα".

Τη σειρά στις δηλώσεις πήρε ο Μαυροπάνος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Νορβηγία: "Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, γιατί αυτή η ομάδα έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Τους αντιμετωπίσαμε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή επιθετική και αμυντική οργάνωση".

"Στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε αρκετά πίσω, κλείσαμε όλους τους χώρους και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές φάσεις και γι' αυτό πήραμε το διπλό".

Για την ανταπόκριση της ομάδας στην πίεση των Νορβηγών σε όλο το γήπεδο: "Όπως προείπα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, γιατί βγάλαμε περισσότερες ευκαιρίες, βρήκαμε περισσότερους χώρους και πετύχαμε και τα δύο γκολ.

"Στο δεύτερο μέρος αυτοί μπήκανε πολύ πιο δυνατά, μας πρεσάρανε από την αρχή και ήταν πιο δύσκολο για μας να βγούμε μπροστά και να βρούμε χώρους. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε".

Για το πώς ήταν η εμπειρία του να μαρκάρει τον Χάαλαντ: "Τον έχω αντιμετωπίσει και πριν από αυτό το ματς. Σίγουρα είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις άμυνες. Σήμερα τον αντιμετωπίσαμε πολύ καλά και καταφέραμε να τον περιορίσουμε".

Για το ότι δεν δέχθηκε πολλές φάσεις και στα δύο φιλικά η Εθνική: "Αμυντικά ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι, είχαμε κλείσει τους χώρους και δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να βρουν χώρους στην πλάτη μας, ούτε να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Αυτό ήταν ένα πολύ θετικό κομμάτι που βγάλαμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια".

Τελευταίος μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος για το παιχνίδι με τη Νορβηγία ανέφερε: "Μετά το αποτέλεσμα με το Βέλγιο, είχαμε και με τη Νορωηγία καλή απόδοση, στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο ημίχρονο που οι Νορβηγοί επιτέθηκαν επιδιώκοντας την ισοφάριση, εμείς διατηρήσαμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από τα δύο αυτά παιχνίδια, γιατί είχαμε καλή απόδοση, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια".

Για το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς: "Τα τρία στόπερ πήγαν πάρα πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Είδαμε ότι οι Νορβηγοί είχαν πολύ καλούς επιθετικού, τον Χάαλαντ στο πρώτο ημίχρονο και τον Σόρλοθ στο δεύτερο. Γι' αυτούς τους λόγους επιλέξαμε να παίξουμε έτσι από την αρχή".

" Επίσης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση οι ακραίοι. Ο Τσιμίκας και ο Ανδρούτσος και οι δύο ήταν πολύ καλοί και είχαν συμμετοχή και στα γκολ. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά και το παιχνίδι συνολικά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, ήταν ένα πολύ καλό σημάδι ότι η ομάδα μπορεί να παίξει και με αυτό το σύστημα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ