ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματς-θρίλερ και πρόκριση στους "4" στη μεγάλη ψηφοφορία για την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα

FILE - In this May 27, 2009, file photo, Barcelona's Andres Iniesta, right, and Lionel Messi hold the trophy at the end of the Champions League final soccer match between Manchester United and Barcelona in Rome. (AP Photo/Manu Fernandez, File)
FILE - In this May 27, 2009, file photo, Barcelona's Andres Iniesta, right, and Lionel Messi hold the trophy at the end of the Champions League final soccer match between Manchester United and Barcelona in Rome. (AP Photo/Manu Fernandez, File) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, FILE

Η προημιτελική φάση στη μεγάλη ψηφοφορία του Sport24.gr και του NIVEA MEN για την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα ολοκληρώθηκε με ανατροπές και ένα ματς-θρίλερ. Αυτές είναι οι ομάδες που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ακριβώς όπως συμβαίνει και στο χορτάρι, η μάχη των νοκ-άουτ σκληραίνει περνώντας από φάση σε φάση. Το Sport24.gr σε συνεργασία με το NIVEA MEN διάλεξε τις 32 κορυφαίες ομάδες από το 1992 μέχρι και σήμερα και δίνει τον λόγο τους αναγνώστες για να αναδείξουν την κορυφαία.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση. Όπως γίνεται και στα γήπεδα της Ευρώπης, έτσι και στο τερέν του votethechampions.sport24.gr οι μάχες έγιναν πλέον πιο σκληρές, με ελάχιστα φαβορί και τρομερές ανατροπές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η ανταπόκριση από τους αναγνώστες ήταν μεγάλη και μερικές χιλιάδες ψήφους αργότερα έχουμε τις 4 ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά και συνεχίζουν ακάθεκτες στον δρόμο προς την κορυφή. Η ψηφοφορία για την ημιτελική φάση έχει ήδη ξεκινήσει και θα μείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

Πάμε να δούμε τι έγινε στα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών.

ΡΕΑΛ 2016-18 VS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2019

Ήταν το μεγάλο θρίλερ των προημιτελικών και κρίθηκε στο... νήμα. Η Ρεάλ των τριών σερί τίτλων απέναντι στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Μία μάχη σκληρή, όπως θα ήταν, άλλωστε, κι εντός αγωνιστικού χώρου. Με ανατροπές και μεγάλη συζήτηση. Τελικά, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια με ποσοστό 52.06% έναντι 47.94% των Κόκκινων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2015 VS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1999

Στη φάση των προημιτελικών υπήρξαν δύο ζευγάρια Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως συνέβαινε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ειδικά στα τέλη του 2000, αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Η "Μπάρτσα" του Λουίς Ενρίκε με τη μαγική τριάδα Μέσι - Νεϊμάρ - Σουάρες απέναντι στους "Κόκκινους Διαβόλους" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στις καθυστερήσεις κόντρα στην Μπάγερν. Η μάχη ήταν μεγάλη, αλλά οι "μπλαουγκράνα" πήραν τη μεγάλη πρόκριση με 58.08% έναντι 41.92% της Γιουνάιτεντ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2011 VS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2008

Στην έτερη μάχη Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έφτανε στους "Κόκκινους Διαβόλους" του 2008, καθώς η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έφτασε ως το βαρύτιμο τρόπαιο το 2011 έδειξε τα δόντια της. Εύκολη επικράτηση με 74.56% έναντι 25.44% της Γιουνάιτεντ. Tiki-taka και στην ψηφοφορία από τον μεγάλο Πεπ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2009 VS ΙΝΤΕΡ 2010

Πεπ Γκουαρδιόλα vs Ζοζέ Μουρίνιο. Η μεγαλύτερη μάχη προπονητών την τελευταία 20ετία είχε τον Καταλανό τεχνικό νικητή. Η Μπαρτσελόνα του 2009 δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ίντερ του 2010, εν αντιθέσει με την πραγματική ζωή, όπου ο Μουρίνιο πέρασε ως άλλος... Καίσαρας μέσα από το Καμπ Νόου. Οι Καταλανοί πήραν το 63.69% των προτιμήσεων, ενώ αντίθετα οι νερατζούρι μόλις το 36.31%. Special One αναδείχθηκε ο Πεπ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή συνεχίζεται και τώρα οι αναγνώστες του Sport24.gr καλούνται να επιλέξουν τις ομάδες που θα συνεχίσουν και θα πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της μεγάλης ψηφοφορίας του site σε συνεργασία με το NIVEA MEN που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο και ό,τι το αφορά. Μπες στο site της ψηφοφορίας, δες τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης και δώσε την ψήφο σου στις ομάδες που πιστεύεις ότι πρέπει να προχωρήσουν.

'Ραντεβού' την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου με τα αποτελέσματα και τις ομάδες που θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ