ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματέους: "Ο Μαραντόνα μού είχε μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα"

Ο Λόταρ Ματέους σηκώνει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε εκδήλωση στην Μόσχα πριν από το Μουντιάλ του 2018
Ο Λόταρ Ματέους σηκώνει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε εκδήλωση στην Μόσχα πριν από το Μουντιάλ του 2018 KIRILL ZYKOV/MOSCOW NEWS AGENCY PHOTO VIA AP

Στην αποκάλυψη πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον ήθελε για συμπαίκτη στην Νάπολι και πως προσπάθησε το 1986 με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο να τον πείσει να υπογράψει στους παρτενοπέι, προχώρησε με συνέντευξή του ο Λόταρ Ματέους.

Μία άκρως εντυπωσιακή ιστορία από το μακρινό παρελθόν με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια, αποκάλυψε ο Λόταρ Ματέους.

Ο Γερμανός παλαίμαχος μεσοαμυντικός αντιμετώπισε τον "Πίμπε Ντ"Όρο" τόσο στα μεγάλα ραντεβού της εθνικής Γερμανίας με την Αργεντινή όσο και στις κόντρες της Νάπολι με την Ίντερ, με τον ίδιο να παραδέχεται ωστόσο σε συνέντευξή του πως θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και συμπαίκτης του Αργεντινού.

Και αυτό γιατί ήταν ο Μαραντόνα εκείνος που προσπάθησε με κάθε κόστος να τον έχει συμπαίκτη στην Νάπολι, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1986 με την αλμπισελέστε να στέλνει μάλιστα και αντιπροσωπεία στην Γερμανία μετά από το Μουντιάλ του Μεξικού για να πείσει τον Ματέους να τον ακολουθήσει στην Νάπολι.

"Γνωριζόμασταν για λ ίγο αλλά ο Ντιέγκο έστειλε μία αντιπροσωπεία από την Νάπολη στο Μόναχο. Θυμάμαι πως ήμασταν σε ένα ιταλικό εστιατόριο στην Βαυαρία που κανονικά ήταν κλειστό το Σάββατο αλλά είχε ανοίξει για εκείνη τη μυστική συνάντηση.

Όταν επέστρεψα από την Κολωνία, το βράδυ, τέσσερις Ιταλοί και μία βαλίτσα περίμεναν εμένα και τον μάνατζέρ μου", τόνισε σε συνέντευξή του στην "Bild" ο Ματέους, για να προσθέσει:

"Οι άνθρωποι της Νάπολι μού έδωσαν τους χαιρετισμούς του Ντιέγκο. Μου ζήτησαν να υπογράψω κάνοντάς μου δώρο 1.000.000 μάρκα.

Εκείνα τα χρήματα ήταν τρεις φορές περισσότερα από τα χρήματα που έβγαζα στην Μπάγερν. Αρνήθηκα, αλλά εκείνη η κίνηση του Ντιέγκο ήταν για μένα πολυ σημαντική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΑΠΟΛΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ