ΜΠΑΓΕΡΝ

Ματέους: "Ο Φλικ είναι πρώτος στη λίστα για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας"

O Χάνσι Φλικ στον πάγκο της Μπάγερν σε αναμέτρηση της Bundesliga απέναντι στην Ντόρτμουντ
O Χάνσι Φλικ στον πάγκο της Μπάγερν σε αναμέτρηση της Bundesliga απέναντι στην Ντόρτμουντ © 2020 BERND THISSEN/ASSOCIATED PRESS

Ο Λόταρ Ματέους αποκάλυψε στο φινάλε του Παρί - Μπάγερν πως ο Χάνσι Φλικ είναι ο Νο 1 υποψήφιος για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας το καλοκαίρι και ότι οι Βαυαροί έχουν ήδη μιλήσει με τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν για να τον διαδεχτεί.

Ο Χάνσι Φλικ τα σάρωσε όλα στην πρώτη του σεζόν με την Μπάγερν κατακτώντας το τρεμπλ (νταμπλ στην Γερμανία και Champions League), όμως φέτος τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θα ήθελε στην Ευρώπη, με τους Βαυαρούς να αποκλείονται στα προημιτελικά από την Παρί Σεν Ζερμέν και να παραδίδουν έτσι τα σκήπτρα τους.

Το πιθανότερο είναι μάλιστα πως οι δρόμοι των Μπάγερν και Φλικ θα χωρίσουν, με τον Γερμανό τεχνικό να μην έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον αθλητικό διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και να έχει σοβαρά παράπονα από την αποδυνάμωση του ρόστερ τον τελευταίο χρόνο (πουλήθηκε ο Αλκάνταρα στην Λίβερπουλ, φεύγουν το καλοκαίρι Αλάμπα και Μπόατενγκ).

Όσο για τον πιθανό επόμενο σταθμό στην καριέρα του; Όπως αποκάλυψε -στο φινάλε του αγώνα της Μπάγερν στην έδρα της Παρί- η μεγάλη δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου και νυν τηλεσχολιαστής, Λόταρ Ματέους, ο Φλικ έχει στα χέρια του σοβαρή πρόταση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας για να διαδεχτεί τον Γιόακιμ Λεβ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μετά το Euro 2020.

"Είμαι πεπεισμένος πως ο Φλικ δεν θα είναι μετά το τέλος της φετινής σεζόν στον πάγκο της Μπάγερν. Υπάρχει η προταση της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που έχει στην κορυφή της λίστας της τον Φλικ.

Την ίδια ώρα η Μπάγερν έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον τεχνικό της Λειψίας, Τζούλιαν Νάγκεσμαν, για να του δώσει το χρίσμα ενώ έχουν κάνει κουβέντα και για τα οικονομικά", δήλωσε ο Ματέους.

Το ότι υπάρχει φωτιά εκτός από τον καπνό όσον αφορά στο τρίγωνο Μπάγερν-Φλικ-εθνική Γερμανίας που έχει δημιουργηθεί, φάνηκε και από τα λόγια του ίδιου του τεχνικού των Βαυαρών που δέχτηκε ερωτήσεις για το μέλλον του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Παρί το βράδυ της Τρίτης.

"Για μένα η επιτυχία είναι μία διαρκής διαδικασία, και με τους έξι τίτλους που πήραμε σε μία χρόνια πετύχαμε κάτι το σημαντικό. Για αυτό θέλω συνέχεια να βάζω νέες προκλήσεις.

Για την οικογένειά μου, δεν έχει σημασία αν θα είμαι στην εθνική Γερμανίας ή στην Μπάγερν. Η οικογένειά μου θέλει απλά από μένα να απολαμβάνω τη δουλειά μου και να είμαι χαρούμενος.

Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τη δουλειά μου. Έχουμε ακόμα έξι ματς στην Bundesliga στα οποία συγκεντρωνόμαστε τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 56χρονος τεχνικός, που μοιάζει κοντά στην επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του όπου το υπηρέτησε από τη θέση του βοηθού του Λεβ από το 2006 μέχρι το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2020 Bernd Thissen/Associated Press

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ