ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μασούρας: "Να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του"

Ο Γιώργος Μασούρας στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα - Κόσοβο | 14 Νοεμβρίου 2021
Ο Γιώργος Μασούρας στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα - Κόσοβο | 14 Νοεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Γιώργος Μασούρας στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο στάθηκε στη μη συγκέντρωση που έδειξε η Εθνική Ελλάδας και τόνισε πως θα πρέπει άπαντες να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο την αξία τους.

Ο ίδιος μπορεί να σκόραρε και να ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στο Κόσοβο. Στις δηλώσεις του όμως στάθηκε στη μη συγκέντρωση της ομάδας και στα όσα θα πρέπει να αλλάξουν οι Έλληνες διεθνείς για να γίνουν καλύτεροι και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα ο οποίος σημείωσε πως το δύσκολο κομμάτι έχει γίνει και απομένει ένα κλικ. Χαρακτηριστικά είπε:

"Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό που θέλαμε. Θέλαμε τη νίκη, νομίζω κατά διαστήματα του παιχνιδιού την αξίζαμε περισσότερο από το Κόσοβο, αλλά θεωρώ ότι δεν αντιμετωπίσαμε σωστά μια ομάδα που ξέρουμε πως αγωνίζεται και περιμένει μια στιγμή στο παιχνίδι".

Υπήρχαν παιχνίδια που ήσασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους σας και σε αυτή τη φάση αλλά δεν μπορέσατε να πάρετε τη νίκη αν και ήμασταν μπροστά στο σκορ είναι θέμα και αυτοσυγκέντρωσης;

"Αυτό που είπατε. Το θέμα αυτοσυγκέντρωσης είναι μεγάλο προσόν για μια ομάδα. Ομάδα όπως η Σουηδία πήγε καλά σε αυτή την προκριμματική φάση γιατί είχε μια αυτοσυγκέντρωση τόσο στην άμυνα και επίθεση. Εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα, χάσαμε ευκαιρίες που δεν χάνονται ουσιαστικά, αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, και αφήσαμε χώρους, και είδαμε για μια ακόμη φορά το ίδιο έργο".

Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, έχετε σκεφτεί πως πρέπει να υπάρξει ένα... φάρμακο για να σταματήσει όλο αυτό;

"Το ίδιο συζητάμε, μέσα στο παιχνίδι όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καθένας εκεί δεν μπορεί κάποιος, ούτε ο προπονητής, ούτε ο συμπαίκτης δεν μπορεί να μπει σε μένα να κάνω λίγο πιο μπροστά ώστε να σκοράρω σε μια ωραία σέντρα του "Τσίμι". Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αγωνιζόμαστε όλοι σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο εμείς είμαστε εδώ και πρέπει να τα διορθώσουμε όλα".

Πότε θα φτάσει στο σημείο που θέλετε η Εθνική ομάδα;

"Νομίζω θα το καταλάβετε, ούτε εγώ μπορώ να το πω. Μπορεί να εμφανιστούμε στην επόμενη φάση με την ίδια μη συγκέντρωση, ας το πω έτσι, και να δεχόμαστε εύκολα γκολ, να μην τελειώνουμε τις ευκαιρίες".

Αυτό σημαίνει πως δεν είσαι αισιόδοξος;

"Είμαι πολύ αισιόδοξος από την αρχή που έχουμε ξεκινήσει όλη αυτή την προσπάθεια. Δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα πάνε όλα καλά στο ποδόσφαιρο ή όλα στραβά. Εμείς έχουμε το μαχαίρι και το καρπούζι, εμείς είμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Έχουμε κάνει το δύσκολο, έχουμε συγκεντρωθεί σαν ομάδα, έχει γίνει ένα γκρουπ, αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι, ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του ώστε να προσπαθήσουμε για να περάσουμε στο EURO".

Υπάρχει ένας προβληματισμός δηλαδή αλλά και αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση;

"Είναι προφανές αυτό,απλά σας λέω τον προβληματισμό όλων των παικτών που μένουμε πάντα με μια πικρία. Λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, ας το δείξουμε λοιπόν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν ομάδα. Σας είπα έχουμε κάνει το δύσκολο κομμάτι και απομένει ένα μικρό κλικ. Νομίζω θα γίνει και θα πάμε σε καλύτερες μέρες".

Πως αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές στις μεταξύ τους σχέσεις, είναι τόσο εμφανής η διαφορά, έχουν γίνει αυτό το τόσο δεμένο γκρουπ που βλέπουμε όλοι;

"Είναι ακριβώς όπως τα βλέπετε, όπως βγάζει αυτή η ομάδα. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε μια τόσο ωραία εικόνα. Φαίνεται και στις μικρές λεπτομέρειες, στις αντιδράσεις των παικτών, αλλά σας είπα είναι λεπτομέρειες που κοστίζουν. Να γίνουμε πονηρή ομάδα. Να ωριμάσουμε όλοι μαζί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ