LIGUE 1

Μαρσέιγ - Λιόν 0-3: Φωτιά στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 1 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 1 Μαΐου 2022 © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν πήρε τη νίκη στο "Βελοντρόμ" επί της Μαρσέιγ με 3-0 και ανέτρεψε όλα τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" της Ligue 1.

Η Μαρσέιγ είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει εν πολλοίς την εναπομείνασα θέση για τους ομίλους του Champions League από τη Ligue 1. Αντ' αυτού, ηττήθηκε 0-3 από τη Λιόν στο "Βελοντρόμ" για την 35η αγωνιστική και πλέον όλα τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" στη Γαλλία, πλην εκείνου της Παρί, είναι ανοιχτά.

Ο αγώνας άρχισε με μία θαυμαστή ατμόσφαιρα στις κερκίδες, αλλά όχι ίδια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν και οι επιθέσεις τους απέτυχαν τόσο σε επίπεδο δημιουργίας, όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης.

Στο 2ο ημίχρονο τα δεδομένα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα, όμως οι "γκον" βρήκαν γκολ με τον Καστελό Λουκεμπά στο 55' και έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι ανέβασε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά κατοχής της μπάλας, με τη Λιόν να προτιμά να χτυπάει στην κόντρα.

Σε μία τέτοια στο 76ο λεπτό, ο Μαλό Γκουστό έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μουσά Ντεμπελέ με κεφαλιά από κοντά σημείωσε το 17ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Με προβάδισμα δύο τερμάτων και σαφώς πιο καθαρό μυαλό από τους γηπεδούχους, η ομάδα του Πέτερ Μπος βρήκε ακόμα ένα γκολ με τον Καρλ Τοκό Εκαμπί, πήρε το "τρίποντο" και πλέον μπήκε κι αυτή στη μάχη για μία θέση στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ