CONFERENCE LEAGUE

Μαρσέιγ - Φέγενορντ 0-0: Έμεινε όρθια στο καυτό Βελοντρόμ και πέταξε στον τελικό

Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του Conference League εις βάρος της Μαρσέιγ | 5 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του Conference League εις βάρος της Μαρσέιγ | 5 Μαΐου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Φέγενορντ υπερασπίστηκε άψογα το υπέρ της 3-2 στο Ρότερνταμ κρατώντας στο μηδέν (0-0) την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και πήρε άξια το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Ρόμα.

Ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Europa Conference League θα έχει ολλανδική εκπροσώπηση. Η Φέγενορντ κατέβηκε στο Βελοντρόμ με εμφανή διάθεση να παίξει για να κρατήσει το υπέρ της 3-2 που είχε αποκομίσει από την πρώτη μάχη των ημιτελικών κόντρα στην Μαρσέιγ και το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό.

Σε ένα παιχνίδι που είχε ελάχιστες μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η ομάδα του Ρότερνταμ κατέθεσε πάθος και ψυχή στο χορτάρι και δεν επέτρεψε στους Μαρσεγέζους σε κανένα σημείο του ματς να την κλείσουν στα καρέ της και να της ασκήσουν τρομερή πίεση, για να κρατήσει έτσι το πολύτιμο 0-0 και να κλείσει θέση για τα Τίρανα.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίζει την Ρόμα του Μουρίνιο έχοντας την ταμπέλα του αουτσάιντερ, με τους Ολλανδούς να ονειρεύονται ωστόσο πως είκοσι χρόνια μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA (3-2 την Ντόρτμουντ στον τελικό της σεζόν 2001-02) θα επιστρέψουν σε ευρωπαϊκή κορυφή.

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος στον δεύτερο ημιτελικό του Conference League μεταξύ Μαρσέιγ και Φέγενορντ, με τις δυνατές μονομαχίες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο "Βελοντρόμ" και τις καλές φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Μαρσέιγ απείλησε για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό με τον Παγέτ και ο ίδιος παίκτης είχε στο 21' την μεγαλύτερη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες σε αυτό το διάστημα, με το σουτ του με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μαρτσιάνο.

Λίγο μετά το ημίωρο οι Φωκαείς είχαν μεγάλο πλήγμα, αφού ο ηγέτης τους Παγέτ τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει (υποβασταζόμενος), με τον Μίλικ που πήρε τη θέση του στο 33' να έχει μία καλή στιγμή ένα λεπτό αργότερα για να ανοίξει το σκορ.

Δεν την αξιοποίησε όμως, όπως και ο Τιλ στο 39' που είχε την πιο αξιόλογη φάση της Φέγενορντ στο πρώτο 45λεπτο (ανέβασαν στροφές οι Ολλανδοί μετά τον τραυματισμό του Παγέτ), για να παραμείνει το 0-0 και να παραταθεί η αγωνία αναφορικά με την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους Ολλανδούς να απορροφούν με χαρακτηριστική ευκολία όλους τους κραδασμούς μέχρι το 65ο λεπτό και να μην αισθάνονται απειλή, με την Μαρσέιγ να εντείνει την πίεσή της από εκείνο το σημείο και έπειτα έχοντας τη δαμόκλεια σπάθη του αποκλεισμού να κρέμεται πάνω της (λόγω της ήττας με 3-2 στην Ολλανδία) και να αγγίζει το 1-0 στο 77' αλλά το σουτ του Λιρόλα από πλεονεκτική θέση να μη βρίσκει στόχο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τους Φωκαείς να θέλουν αλλά να δείχνουν βραχυκυκλωμένοι, στερούμενοι δημιουργίας και φαντασίας χωρίς τον Παγέτ, με την Φέγενορντ από την πλευρά της να στηρίζεται στην άμυνά της για να πάρει αυτό που ήθελε και να δικαιώνεται για την τακτική της, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε που την στέλνει στον τελικό των Τιράνων κόντρα στην Ρόμα.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Καμαρά, Πέρες, Γκεντουζί, Γκέιγ (46' Λιρόλα), Ζέρσον, Αρίτ (80' Ουντέρ), Παγέτ (33' Μίλικ), Ντιένγκ (62' Μπακαμπού)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (81' Χέντριξ), Άουρσνες, Κοκτσού, Νέλσον (88' Τζαχανμπάκς), Ντέσερς, Σινιστέρα (74' Λίνσεν)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων την Τετάρτη 25 Μαΐου.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ