ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μάριος Τζαβίδας: Οι λόγοι που τον έπεισαν να επιλέξει τον Ατρόμητο

Ο Μάριος Τζαβίδας από την πρώτη προπόνηση του Ατρόμητου στο γήπεδο του Περιστερίου | 5 Ιουλίου 2021
Ο Μάριος Τζαβίδας από την πρώτη προπόνηση του Ατρόμητου στο γήπεδο του Περιστερίου | 5 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI

Η εμπιστοσύνη από τους ιθύνοντες του Ατρομήτου. Οι συνομιλίες με τον Άνχελ Λόπεθ. Η συνύπαρξη με τον Ευθύμη Κουλούρη και ο ενεργός ρόλος στη Super League Interwetten της νέας σεζόν. Το SPORT24 έχει όλο το ρεπορτάζ πίσω από την συμφωνία του Μάριου Τζαβίδα με τον σύλλογο των δυτικών προαστίων.

Μία από τις σημαντικότερες κινήσεις στην ελληνική μεταγραφική αγορά ως τώρα αποτελεί η ανακοίνωση της απόκτησης του Μάριου Τζαβίδα από τον Ατρόμητο.

Ο 17χρονος επιθετικός γεννημένος τον Οκτώβριο του 2003 αποφάσισε να αποχωρήσει από την Παιανία και να γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος Περιστερίου. Απόφαση που σε αρκετούς μοιάζει περίεργη, αλλά που στο μυαλό του νεαρού ποδοσφαιριστή είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Ο Τζαβίδας εδώ και περίπου έναν χρόνο βρίσκεται για τα καλά στο ραντάρ του Ατρομήτου. Παρά το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και συλλόγους όπως η Γιουβέντους και η Φορτούνα Σιτάρντ ο νεαρός σε συνεννόηση πάντα με την οικογένεια του, δεν έμοιαζε θετικός στο ενδεχόμενο μετανάστευσης.

Το πρέσινγκ του Ατρομήτου σε αυτό το διάστημα παρέμεινε έντονο. Πρέσινγκ που έγινε ακόμα εντονότερο μετά την εξαιρετική εμφάνιση του 17χρονου τον προηγούμενο Μάιο στην αναμέτρηση της Κ19 του Παναθηναϊκού κόντρα σε εκείνη του Ατρομήτου, στην οποία ο Τζαβίδας πέτυχε δύο τέρματα. Τελικά ο νεαρός αποφάσισε να πει το “ναι” και ο γάμος προχώρησε.

Ο πρώτος και βασικός λόγος για αυτό, έχει να κάνει με το ότι ο ρόλος του Τζαβίδα στον Ατρόμητο την νέα σεζόν θα είναι κάτι παραπάνω από συμπληρωματικός. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως το νούμερο στη φανέλα του θα είναι το “9”. Συγκεκριμένα στα πλάνα των Περιστεριωτών για τη νέα χρονιά θεωρείται ως δεύτερη επιλογή στην κορυφή της επίθεσης, πίσω μόνο από τον Ευθύμη Κουλούρη. Παρεμπιπτόντως, η παρουσία του διεθνούς επιθετικού διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σκέψη του Τζαβίδα, καθώς από την πλευρά του ποδοσφαιριστή εκφράζεται η πεποίθηση πως δίπλα στον Κουλούρη μπορεί να εξελιχθεί και να βελτιωθεί σημαντικά.

Η εμπιστοσύνη και η πρόταση του Ατρομήτου ήταν τέτοια που έπεισε τον Τζαβίδα στα 17 του να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι Περιστεριώτες θα βγάλουν από τα ταμεία τους για χάρη του ένα ποσό κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ. Ποσό που καλύπτει τα τροφεία του παίκτη και που παράλληλα αποτελεί την ακριβότερη αγορά στην ιστορία του συλλόγου των δυτικών προαστίων αλλά και το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ ελληνικός σύλλογος και αφορά την κάλυψη τροφείων. Ένα ακόμα δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στο ταλέντο του φτάνοντας να κάνουν την συγκεκριμένη επένδυση.

Ο δεύτερος και ιδιαίτερα κομβικός λόγος προκειμένου ο Τζαβίδας να πειστεί να αφήσει τον Παναθηναϊκό αφορά τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του Ατρομήτου. Ο Άνχελ Λόπεθ μπορεί να βρίσκεται μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει καταθέσει ως τεχνικός του Βόλου μοιάζουν ιδιαίτερα θετικά. Την περσινή σεζόν με τον Ισπανό στον πάγκο, οι Θεσσαλοί πραγματοποίησαν μια εξαιρετική σεζόν που το φινάλε της τους βρήκε στην 7η θέση, και 1η της κατάταξης των playouts.

Εκτός την αποτελεσματικότητας ωστόσο, οι Βολιώτες υπό την καθοδήγηση του Ισπανού κατάφεραν να δώσουν χώρο και να αναδείξουν νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Τάσος Δουβίκας που πήρε μεταγραφή στην ολλανδική Ουτρέχτη, αλλά και ο Γεράσιμος Μήτογλου που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ.

Γεγονότα που έπεισαν την πλευρά του Τζαβίδα πως ο Λόπεθ είναι ένας προπονητής που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σημαντικά και να πάρει ευκαιρίες στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Άνχελ Λόπεθ και Τζαβίδας μάλιστα είχαν το τελευταίο διάστημα συχνή επικοινωνία, κατά την οποία ο Ισπανός ανέλυε το πλάνο αξιοποίησης του 17χρονου επιθετικού. Επικοινωνία που αποδείχθηκε κομβική στο φινάλε της ιστορίας.

Συνολικά στο μυαλό του Τζαβίδα, ο Ατρόμητος αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα να πάρει ευκαιρίες και να καταφέρει να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ