ΝΑΠΟΛΙ

Μαραντόνα: Το "Σαν Πάολο" παίρνει το όνομά του από το προσεχές ματς της Νάπολι

Πανό που κρεμάστηκε στις εξέδρες του Σαν Πάολο προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από την έναρξη του αγώνα της Νάπολι με την Ρόμα
Πανό που κρεμάστηκε στις εξέδρες του Σαν Πάολο προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από την έναρξη του αγώνα της Νάπολι με την Ρόμα ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE VIA AP

Η Νάπολι μετράει αντίστροφα για να τιμήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα με ιδιαίτερο τρόπο, με τον δήμαρχο της Νάπολης να δηλώνει πως το "Σαν Πάολο" θα έχει το όνομά του από το ερχόμενο εντός έδρας ματς των παρτενοπέι.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας ως φυσική υπόσταση, με τον θρυλικό Αργεντινό ποδοσφαιριστή να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την περαμένη Τετάρτη (25/11), ωστόσο η εικόνα του και αυτά που αντιπροσώπευε δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη των ανθρώπων.

Ειδικά για εκείνους της Νάπολι, με τον "Πίμπε Ντ'Όρο" να έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση και την εκτόξευσς της μέσα στη δεκαετία του '80 και να λατρεύεται ως επίγειος Θεός στον ιταλικό Νότο.

Είναι μάλιστα τέτοια η αγάπη των παρτενοπέι για αυτόν ώστε αμέσως μετά το θάνατό του να πέσει στο τραπέζη ιδέα για τη μετονομασία του "Σαν Πάολο" σε "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", με τον πρόεδρο της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να εισηγείται την αλλαγή ονομασίας του γηπέδου και τις δημοτικές αρχές να εγκρίνουν την πρότασή του.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις είπε πως η νέα ονομασία θα επισημοποιηθεί στο ερχόμενο εντός έδρας ματς με την Νάπολι, κάτι που σημαίνει πως αυτό θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου όπου οι Ναπολιτάνοιο θα υποδεχτούν την Ρεάλ Σοθιεδάδ στο φινάλε της φάσης των ομίλων του φετινού Europa League.

"Έχω διαβάσει τις εναλλακτικές προτάσεις αλλά τελικά το όνομα που θα δοθεί είναι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη.

Έχω λόγους να πιστεύω πως η νέα ονομασία του γηπέδου μπορεί να δοθεί στο επόμενο εντός έδρας ματς της Νάπολι", δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Messaggero".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ