ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Στο Νάπολι - Ριέκα κοντραρίστηκαν ένας Ντιέγκο με έναν Αρμάντο

To ματς της Νάπολι με την Ριέκα στο Σαν Πάολο διεξήχθη υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα
To ματς της Νάπολι με την Ριέκα στο Σαν Πάολο διεξήχθη υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα ALESSANDRO GAROFALO /LAPRESSE VIA AP

Η ασπρόμαυρη Θεά παίζει απίστευτα παιχνίδια και ένα από αυτά έλαβε χώρα στο Νάπολι - Ριέκα, καθώς την ώρα που οι παρτενοπέι αποχαιρετούσαν τον Μαραντόνα, στο χορτάρι κοντράρονταν ένας Ντιέγκο και ένας Αρμάντο.

Η Νάπολι αντιμετώπισε την Ριέκα το βράδυ της Πέμπτης για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, σε μία από τις πιο λυπηρές και στενάχωρες ημέρες για τους φίλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ειδικότερα για τους τιφόζι της Νάπολι.

Και αυτό γιατί το ματς διεξήχθη την επομένη της απώλειας του μοναδικού θεού της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, και μάλιστα λίγη ώρα πριν αυτός οδηγηθεί στην κατοικία για να αρχίσει το μακρύ ταξίδι του προς τους ουρανούς.

Η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε μάλιστα έτσι ώστε σε έναν αγώνα που ήταν ουσιαστικά αφιερωμένος σε εκείνον (οι φίλοι της Νάπολι τίμησαν με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του σε όλη την πόλη ενώ οι παίκτες του Γκατούζο φόρεσαν φανέλες με το όνομά του και το Νο 10 στην πλάτη στην παρουσίαση των ομάδων) πήραν μέρος ένας Ντιέγκο και ένας Αρμάντο!

Μέσα στους έντεκα που επέλεξε ο Τζενάρο Γκατούζο για την αρχική ενδεκάδα ήταν μέσα και ο 29χρονος Γερμανός μέσος, Ντιέγκο Ντέμε, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από την Νάπολι, ενώ στην αντίπερα όχθη στην 11άδα της Ρίεκα βρισκόταν ο Αρμάντο Αναστάσιο, 24χρονος Ιταλός αριστερός μπακ που αγωνίζεται στην κροατική ομάδα ως δανεικός από την Μότσα.

Οι συμπτώσεις που αφορούν τον Μαραντόνα και την Νάπολι δεν σταματούν όμως εδώ, αφού ο Αρμάντο Αναστάσιο έχει καταγωγή από την πόλη της Νάπολης και μάλιστα έχει και παρελθόν στα τμήματα υποδομής των παρτενοπέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ