ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Ο γιατρός του έκανε αίτημα να μη φυλακιστεί

Ο Μαραντόνα με τον φίλο και γιατρό του, Λεοπόλδο Λούκε
Ο Μαραντόνα με τον φίλο και γιατρό του, Λεοπόλδο Λούκε MARADONA INSTAGRAM

Ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, έκανε αίτημα να μη μπει στη φυλακή, παρότι δεν του έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες για τον θάνατο του θρυλικού Αργεντινού.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς και η αργεντίνικη Δικαιοσύνη ερευνά τα αίτια θανάτου του θρυλικού ποδοσφαιριστή, κατά πόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί το απευκταίο. Αυτός που ερευνάται είναι ο γιατρός και φίλος του "Pide De Oro", ο Λεοπόλδο Λούκε, ο νευροχειρουργός που του έκανε επέμβαση στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Clarin, ο Λούκε έκανε αίτημα να μη μπει στη φυλακή, παρότι δεν του έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες για τον θάνατο του Μαραντόνα. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για προληπτικό μέτρο στην περίπτωση επίσημης διερεύνησης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή σύλληψή του.

Μπορεί πάντως να μην έχει κατηγορηθεί επισήμως ο Λούκε, αλλά η υπόθεση βαδίζει προς αυτό το σενάριο, της επίσημης κατηγορίας εναντίον του. Η δικαιοσύνη επιδιώκει να εξακριβώσει αν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους του στη θεραπεία του Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε χωρίς να έχει άμεσα στη διάθεσή του ασθενοφόρο με απινιδωτή, παρά μόνο νοσοκόμα η οποία δεν τον είχε ελέγξει καν το πρωί του θανάτου του.

Ο δικηγόρος του γιατρού ανέφερε πως ο Λούκε δεν ήταν ο γιατρός του Μαραντόνα αλλά "φίλος του. Ήταν ο μόνος στον οποίο έδινε προσοχή για την υγεία του ο Μαραντόνα".

Προ ημερών ο Λούκα είχε δηλώσει: Ο Ντιέγκο με πέταξε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και μετά με καλούσε. Η σχέση μου μαζί του ήταν πατέρα - γιου. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Ντιέγκο δεν θα έκανε το παραμικρό για την υγεία του. Ας λένε τις ηλιθιότητες που λένε, πιο πολύ κακό κάνουν στον Ντιέγκο. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, του καυγά, πήγα ως συνήθως να τον δω και έγινε ό,τι έγινε. Όταν αρρώστησε, τους πέταξε όλους έξω από το σπίτι και είπε: «Δεν θέλω να είναι εδώ κανείς». Ποιος θα μπορούσε μόνο να είναι εκεί; Εγώ.

Πήγα και μου είπε: «Λούκε, άσε με μόνο». Δεν ήθελε ούτε τις κόρες του να δει. Εκείνη τη μέρα με έβγαλε έξω κι εμένα. Εγώ επέμενα γιατί ήξερα ότι χρειάζεται βοήθεια. Ο Ντιέγκο σιχαινόταν τους γιατρούς, σιχαινόταν τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά γιατί εγώ ήμουν γνήσιος. Είχε πολλά προβλήματα προτού με γνωρίσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ