ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε φιλικό με την Μπόκα στη μνήμη του "Πίμπε Ντ'Όρο"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια του μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας στον τελικό του 1986
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια του μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας στον τελικό του 1986 @2021 CARLO FUMAGALLI/AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό πως θα πάρει μέρος στο "Maradona Cup" αντιμετωπίζοντας στο πλαίσιο φιλικού αγώνα την Μπόκα Τζούνιορς στις 14 Δεκεμβρίου στο Ριάντ, στη μνήμη του θρυλικού Αργεντινού που τίμησε τη φανέλα και των δύο συλλόγων.

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα (25/11/20) και η Μπαρτσελόνα έδειξε πως δεν ξέχασε τον θρυλικό Αργεντινό ποδοσφαιριστή, καθώς ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στις 14 του μήνα, θα δώσει φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς για να τιμήσει τη μνήμη του στο πλαίσιο του "Maradona Cup".

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων δεν θα γίνει ούτε στο "Καμπ Νόου" ούτε στο "Μπομπονέρα", σε κάποια δηλαδή από τις έδρες των δύο μεγάλων συλλόγων, αλλά αντίθετα θα λάβει χώρα στο "Mrsool Park" του Ριάντ, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 25.000 θεατών.

"Η Μπάρτσα και η Μπόκα είναι φυσικά δύο σύλλογοι που απόλαυσαν τις υπηρεσίες του Μαραντόνα, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ο οποιός απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αναμέτρηση εκείνη του 2018 για το τουρνουά Χοάν Γκαμπέρ, όπου η Μπάρτσα νίκησε με 3-0.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα θα παίξει στην Σαουδική Αραβία, μετά τη διοργάνωση του ισπανικού Σούπερ Καπ το 2020 από τη συγκεκριμένη χώρα", αναφέρει μεταξύ άλλων η Μπαρτσελόνα στην επίσημη ανακοίνωσή της για το φιλικό με την Μπόκα προς τιμήν του "Πίμπε Ντ"Όρο".

Μετά από λίγα λεπτά και η Μπόκα Τζούνιορς ανέβασε στο Twitter μια ανάρτηση για τη φιλική αναμέτρηση που θα δώσουν οι δύο ομάδες προς τιμήν του θρύλου του αργεντίνικου αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ