ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Φόρεσε τη φανέλα του και ο Βραζιλιάνος προπονητής της Γκρέμιο

Ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Γκαούτσο, με τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα
Ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Γκαούτσο, με τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα YOUTUBE

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε να ενώσει Βραζιλιάνους και Αργεντινούς και ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Πορταλούπι, ήταν ένας εκ των οποίων τίμησε το μεγαλείο του παγκόσμιου θρύλου φορώντας τη φανέλα με το νούμερο "10".

Κατάφερε να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. Έκανε χιλιάδες παιδιά να λατρέψουν το ποδόσφαιρο και αποτέλεσε για εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμιο είδωλο. Αυτά πέτυχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα για όσο "βασίλεψε" στη γη.

Ωστόσο, συνεχίζει και μετά θάνατον να κάνει "θαύματα". Ο παγκόσμιος θρύλος του ποδοσφαίρου κατάφερε να ενώσει τους μεγαλύτερους εχθρούς. Είδαμε οπαδούς της Ρίβερ και της Μπόκα να κλαίνε σφιχταγκαλιασμένοι, ενώ κατέρριψε τις όποιες διαφορές "χώριζαν" Βραζιλιάνους από Αργεντινούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρενάτο Γκαούτσο. Ο προπονητής της Γκρέμιο, βγήκε στο γήπεδο, φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, στο πίσω μέρος της οποίας αναγραφόταν το όνομα του Μαραντόνα και το νούμερο 10.

Με αυτό τον τρόπο ο Βραζιλιάνος τεχνικός επέλεξε να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο θρύλο.

"Για μένα, ο Μαραντόνα δεν θα πεθάνει ποτέ. Σήμερα το ποδόσφαιρο, ο κόσμος, έχασε μια μεγαλοφυία, έναν θρύλο, έναν εξαιρετικό παίκτη, έναν υπέροχο φίλο", δήλωσε ο Γκαούτσο, εξηγώντας ότι η φιλία του με τον Μαραντόνα ξεκίνησε στην Ιταλία το 1988.

Ήταν ένας άνθρωπος από άλλο πλανήτη, από άλλο κόσμο. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν φίλος του", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πορταλούπι, που φόρεσε μάλιστα τη φανέλα της Αργεντινής και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ