ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Χιμένεθ στο SPORT24: "Έδωσα το περιβραχιόνιο στον Μαραντόνα για να τον τιμήσω"

Ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη Σεβίλλη
Χιμένεθ και Μαραντόνα στη Σεβίλλη SEVILLA FC

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, θυμάται στο SPORT24 τις στιγμές που έζησε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη Σεβίλλη και διηγείται δυο ανέκδοτες ιστορίες με τον εκλιπόντα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια στη ζωή. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και βύθισε σε πένθος όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Μαραντόνα μας αφήνει, αλλά δεν φεύγει γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος όπως έγραψε κι ο Λιονέλ Μέσι στον αποχαιρετισμό του από τα social media.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, τον έζησε στη Σεβίλλη τη σεζόν 1992/93. Τον υποδέχτηκε μάλιστα στα αποδυτήρια των νερβιονένσες ως αρχηγός.

Ο Ντιέγκο μετά την Αρχεντίνος, την Μπόκα, την Μπαρτσελόνα και τη Νάπολι, μετά το Μουντιάλ με την εθνική Αργεντινής, προσάραξε στις ακτές του Γουαδαλκιβίρ.

Ο Χιμένεθ θρηνεί μέσα από το SPORT24 την απώλεια του πρώην συμπαίκτη και φίλου του και εξηγεί γιατί όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο παραμερίζουν τις διαφορές και θρηνούν για χάριν ενός.

"Η απώλεια του Μαραντόνα με πόνεσε. Κάθε θάνατος πονάει, αλλά όταν είναι κάποιος που τον γνωρίζει ο καθένας σε όλα τα μέρη της γης και που έδωσε και την ψυχή του γι' αυτό που έκανε, πονάει πιο πολύ.

Ο Μαραντόνα έδωσε τόσα στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και ο θάνατός του επηρεάζει όλο το ποδόσφαιρο. Όσο πονάει ένας ποδοσφαιριστής, πονάει ένας προπονητής, ένας δημοσιογράφος, ο καθένας που έχει σχέση με το άθλημα. Η θλίψη είναι κοινή για χάρη ενός.

Για μένα ακόμη περισσότερο γιατί ήμουν συμπαίκτης του. Έχω πολλές αναμνήσεις από τον Μαραντόνα. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος, ένας καλός συμπαίκτης και καλός φίλος.

Πάντα θα τον θυμάμαι ως ταπεινό, παρά το γεγονός ότι ήταν σπουδαίος. Είχε καλή συμπεριφορά με όλους και πάντα έδειχνε σεβασμό για όλους ανεξαρτήτως το πόσο καλοί παίκτες ήταν ή όχι".

Ζητήσαμε από τον Μανόλο Χιμένεθ να μας διηγηθεί δύο ανέκδοτες ιστορίες από τον Ντιέγκο της Σεβίλλης. Το πέρασμά του από την Ανδαλουσία βραχύβιο, αλλά το αποτύπωμά του (από όπου κι αν πέρασε άλλωστε) έντονο.

"Πολλές φορές κάναμε διαγωνισμούς στις προπονήσεις οι δυο ματς. Ποιος θα στείλει περισσότερες φορές με εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής την μπάλα στο δοκάρι. Θυμάμαι ότι όταν δεν είχε 10/10, είχε 9/10, άντε στη χειρότερη 8/10. Τι να πω και εγώ που είχα 3/10, 4/10. Ήταν κάτι που είχε πολύ πλάκα.

Θυμάμαι επίσης όταν ήρθε στην ομάδα. Ήμουν ο αρχηγός της Σεβίλλης. Όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να παίξει, θυμάμαι που έβγαλα το περιβραχιόνιο και του το φόρεσα εγώ ο ίδιος. Για μένα ήταν καθήκον και υπερηφάνεια. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ