ΑΡΗΣ

Μάντζιος: "Πετυχημένη η φετινή σεζόν για τον Άρη"

Ο Άκης Μάντζιος στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Άκης Μάντζιος στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Ο Άκης Μάντζιος σε δηλώσεις του στη NOVA, τόνισε ότι η φετινή σεζόν είναι πετυχημένη για τον Άρη, καθώς εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στο σερί τεσσάρων αγώνων στα playoffs, στο οποίοι οι κίτρινοι έμειναν μακριά από το τρίποντο.

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (12/05, Novasports 3, LIVE SPORT 24) τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την ένατη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, με τον Άκη Μάντζιο να δηλώνει στη NOVA ότι η σεζόν είναι πετυχημένη, αφού οι κίτρινοι εξασφάλισαν την έξοδο στην Ευρώπη.

Έπειτα αναφέρθηκε στην αλλαγή του σχηματισμού που σκέφτεται για τη νέα σεζόν, τους λόγους που ο Άρης έμεινε μακριά από τη νίκη για τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια, αλλά και το δημοσίευμα που συνέδεε το όνομά του με ομάδα της Αυστραλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάντζιος στη NOVA: Για το πως αισθάνεται που ο Άρης κέρδισε την έξοδό του στην Ευρώπη: "Είναι μια πετυχημένη χρονιά. Μια χρονιά που η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος και στα playoffs, για 32 ή 33 αγωνιστικές αν δεν κάνω λάθος βρισκόμασταν στην 2η θέση".

"Παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κερδίσαμε τον σεβασμό όλων, όσον αφορά την εικόνα μας, τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Από τον πρόεδρο, μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που ασχολείται με την οικογένεια του Άρη".

Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως για τρίτη σερί σεζόν ο Άρης κερδίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο: "Είναι σημαντικό να διατηρείται η ομάδα ψηλά, να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γίνονται σταθερά βήματα ο Άρης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, βελτιώνεται και μένει ψηλά στη βαθμολογία.

Θυμάμαι όταν ήρθα με είχατε ρωτήσει ποιος είναι ο στόχος. Για μένα είναι σημαντικό ο Άρης να πρωταγωνιστεί. Φέτος μετά από πολλά χρόνια ο Άρης πρωταγωνίστησε, καθώς είναι ψηλά στη βαθμολογία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος".

Για την αλλαγή σχηματισμού και αν το σκέφτεται και για τη νέα σεζόν: "Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε το ρόστερ και τη δυνατότητα που βρίσκονται κάποιοι παίκτες μας. Το δουλέψαμε σε κάποιες προπονήσεις. Όχι σε πολλές γιατί δεν είχαμε τον χρόνο. Θεωρώ ότι είναι ένας σχηματισμός που ταιριάζει στην ομάδα με το ρόστερ που έχουμε".

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που ο Άρης έμεινε μακριά από τη νίκη: "Τα playoffs είναι μια διαφορετική διαδικασία. Θεωρώ ότι σε κάποια παιχνίδια δεν παρουσιάσαμε τα στοιχεία που είχαμε ως ομάδα.

Αυτό όμως δεν ακυρώνει την προσπάθεια των παικτών, δεν ακυρώνει την φανταστική χρονιά που έκανε η ομάδα και αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι να κερδίσουμε τα δύο ματς που απομένουν, να φύγουν οι ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν γιατί και η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αν επηρεάζει τα πλάνα του η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους Πράσινους: "Μια αλλαγή προπονητή είναι πάντα σημαντική. Δεν ξέρεις τι θα παρουσιάζει ή τι θα αλλάξει".

"Αλλά δεν υπάρχει και χρόνος για αλλαγές. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα και να βρούμε τα στοιχεία εκείνα που παρουσιάζαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος".

Για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Σίλβα ως φορ: "Με βάση το πλάνο που είχαμε του ταίριαζε απόλυτα στο γήπεδο. Αλλά όπως είπα πριν στο κομμάτι το επιθετικό ως ομάδα δεν τροφοδοτήθηκε".

Για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για πρόταση που δέχτηκε από ομάδα της Αυστραλίας: "Αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτα. Θα τοποθετηθώ μόλις τελειώσουμε. Εμένα το μυαλό μου και η διάθεσή μου είναι να είναι καλά η ομάδα να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια και να κλείσουμε όπως μας αξίζει γιατί ήταν μία σεζόν άκρως πετυχημένη για τον οργανισμό του Άρη".

Για το αν έχει συζητήσει το θέμα παραμονής του με τον κ. Καρυπίδη: "Μόλις τελειώσουμε θα γίνουν συζητήσεις και θα τα πούμε όλα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ