EURO 2020

Μαντσίνι: "Το ότι παίζουμε στο Γουέμπλεϊ πρέπει να είναι απόλαυση"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιταλίας με την Ουαλία στο Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιταλίας με την Ουαλία στο Euro 2020 © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προέτρεψε τους παίκτες του να απολαύσουν το ποδόσφαιρο απέναντι στην Αυστρία και την εμπειρία του να παίρνουν μέρος σε ένα ματς στο "Γουέμπλεϊ", μιλώντας για τον αγώνα της εθνικής Ιταλίας στη φάση των "16" του Euro 2020.

Μετά από το "3 στα 3" στη φάση των ομίλων και την ισοφάριση του καλύτερου ρεκόρ της ιστορίας της με 30 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα, η εθνική Ιταλίας καλείται να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι και στα νοκ-άου ματς του Euro 2020, αντιμετωπίζοντας την Αυστρία το βράδυ του Σαββάτου (26/6).

Σε αντίθεση με τα ματς των ομίλων που τα έδωσε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, αυτή τη φορά η σκουάντρα ατζούρα θα αγωνιστεί στο Λονδίνο με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να τονίζει στους παίκτες του -μέσω συνέντευξης Τύπου- ότι είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο που θα αγωνιστούν στο "Γουέμπλεϊ".

"Έχω απολαύσει το διάστημα που είμαι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γιατί μου επέτρεψαν να περνώ καλά όλο αυτό τον καιρό. Το να παίζεις στο Γουέμπλεϊ θα πρέπει να είναι πάντα ευχαρίστηση.

Υπάρχουν παίκτες σε αυτή την αποστολή που δεν έχουν βιώσει ποτέ αυτή την εμπειρία και θα έχουν την ευκαιρία σε ένα όμορφο στάδιο. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, είναι επειδή θέλεις να το κάνεις σε στάδια όπως αυτό", τόνισε ο τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα, για να προσθέσει αναφορικά με το ματς κόντρα στους Αυστριακούς:

"Χρειάζεται να πιάσουμε σπουδαία απόδοση, καθώς η Αυστρία έχει ποιότητα, είναι επιθετικοί και δεν πρέπει να κάνουμε κάτι λάθος. Αυτή είναι η ομορφιά τέτοιων διοργανώσεων, πρέπει να νικήσεις και δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, ελπίζουμε για άλλα τέσσερα παιχνίδια στο Euro 2020".

Όσον αφορά στο δίλημμα που υπάρχει για τον "Μάντσιο" στο χώρο της μεσαίας γραμμής έχοντας να επιλέξει μεταξύ των Βεράτι και Λοκατέλι, απάντησε: "Μπορούμε να στηριζόμαστε σε ταλαντούχους παίκτες, οπότε δεν μας ανησυχεί κάτι. Όποιος και να παίξει θα συνεχίσει την καλή δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα.

Είναι απόλαυση για έναν προπονητή να έχει τη δυσκολία να επιλέξει μεταξύ σπουδαίων παικτών, ειδικά όταν ξέρει πως υπάρχουν οι 11 που αρχίζουν, αλλά οι άλλοι είναι όλοι έτοιμοι να μπουν και να αλλάξουν το ματς. Αυτό είναι πολυτέλεια για μας".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ