ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Μας περιμένει σκληρό ματς με Ουγγαρία, θα πρέπει να αγαπάμε περισσότερο την εθνική ομάδα"

Μαντσίνι: "Μας περιμένει σκληρό ματς με Ουγγαρία, θα πρέπει να αγαπάμε περισσότερο την εθνική ομάδα"
@2022 /MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε ενόψει του "τελικού" με την Ουγγαρία πως θα είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες του να πάρουν το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League ενώ ξεκαθάρισε πως άφησε εκτός τον Ιμόμπιλε για να μη ρισκάρει τραυματισμο του.

Η Ιταλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Αγγλίας στο "Σαν Σίρο" επικρατώντας 1-0 με τον Ρασπαντόρι και πλέον μετράει αντίστροφα για το κρας-τεστ με την Ουγγαρία, όπου θα κυνηγήσει το βράδυ της Δευτέρας (26/09) τη νίκη και την πρόκριση στο Final-4 του Nations League.

Από αυτή την προσπάθεια των ατζούρι θα απουσιάσει ο Τσίρο Ιμόμπιλε, που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής, με τον Μαντσίνι να υποστηρίζει πως δεν ήθελε να πάρει ρίσκα με πιθανό τραυματισμό του φορ της Λάτσιο (υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρόεδρο των λατσιάλι, Κλαούντιο Λοτίτο, να επεμβαίνει για να αποφύγει το ταξίδι ο παίκτης) και να προειδοποιεί για μία σκληρή μάχη με τους Μαγυάρους.

"Προσπαθήσαμε και ο Ιμόμπιλε έδωσε τα πάντα για να είναι μαζί μας, όμως το πρωί της Κυριακής αποφασίσαμε πως δεν άξιζε το ρίσκο. Ήταν κάτι που απογοήτευσε τόσο τον παίκτη όσο και εμάς.

Δεν ήταν σε άσχημη κατάσταση αλλά είχε να προπονηθεί τρεις ημέρες. Είναι ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι ομοσπονδιακοί, να καλούν παίκτες που έχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις και ταξίδια.

Το σημαντικό είναι πως θέλουν να έρχονται για το διεθνές καθήκον τους, αν και υπάρχουν πολλές φορές που θα μπορούσε να αγαπηθεί λίγο παραπάνω η εθνική Ιταλίας", δήλωσε για το σίριαλ Ιμόμπιλε ο Μαντσίνι, ενώ για το ματς με την Ουγγαρία τόνισε:

"Μας περιμένει σκληρό ματς, δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις κόντρα στην Ουγγαρία, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ο Μάρκο Ρόσι. Προέρχεται από ένα καλό Euro και σε αυτό το Nations League είναι μπροστά από εμάς, την Γερμανία και την Αγγλία.

Έχουμε 50% πιθανότητες να τους περάσουμε στη βαθμολογία. Έχουν υπέρ τους και την ισοπαλία αλλά δεν περιμένω να παίξουν αμυντικά μπροστά σε 70.000 οπαδούς της.

Θα επιτεθούν και εμείς θα πρέπει να αμυνθούμε γενναία. Η πρόκριση στο Final-4 θα ήταν σημαντική, ειδικά για τους νέους παίκτες, επειδή θα αποκτήσουν εμπειρίες από σημαντικές διοργανώσεις".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ