EURO 2020

Μαντσίνι: "Αξίζαμε τη νίκη, οι παίκτες μου ήταν εντυπωσιακοί"

Ο Ρομπέρτο Μανσίνι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Ιταλίας με την Αυστρία για το Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μανσίνι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Ιταλίας με την Αυστρία για το Euro 2020 © 2021 JUSTIN TALLIS / POOL PHOTO / AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του με το Βέλγιο, ενώ ο Λορέντσο Ινσίνιε στάθηκε στο μαχητικό πνεύμα της ομάδας του.

Η Ιταλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020, ύστερα απ' τη νίκη της με 2-1 επί του Βελγίου στην "Άλιαντς Αρένα" του Μονάχου. Νικολό Μπαρέλα και Λορέντζο Ινσίνιε με όμορφα τέρματα έδωσαν προβάδισμα στη "σκουάντρα ατζούρα", ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου μείωσε με πέναλτι στις καθυστερήσιες του 1ου ημιχρόνου. Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο "Γουέμπλεϊ" την επόμενη Τρίτη στις 22:00, αναζητώντας το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέφερε μετά τον αγώνα: "Αξίζαμε τη νίκη, οι παίκτες μου ήταν εντυπωσιακοί. Προφανώς στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δυσκολευτήκαμε, γιατί είχαμε κουραστεί. Συνολικά ήμασταν καλύτεροι, μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Ήταν ανοικτό παιχνίδι, υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις, όμως ουδέποτε υποφέραμε στο ματς. Σίγουρα, υπήρξε μια πίεση προς το τέλος του ματς, είχαμε δώσει τα πάντα, ωστόσο δεν υποφέραμε".

Στο μαχητικό πνεύμα της ομάδας του στάθηκε ο Λορέντσο Ινσίνιε: "Νιώθω περίφημα. Πέρα του γκολ, είμαι περιχαρής για τη συνολική εμφάνιση. Τα πήγαμε εξαιρετικά ως σύνολο. Ως συνήθως θυσιαστήκαμε ο ένας για τον άλλον» ανέφερε αρχικά στην τοποθέτηση του ο ίδιος. Πάντα προσπαθώ να κάνω τέτοια σουτ, ακόμα και στην προπόνηση. Απόψε όλα πήγαν καλά. Βεβαίως, τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ