PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 7-0: Διέσυρε την ομάδα του Μπιέλσα και πήγε στο +4 η Σίτι

Οι Ντε Μπρόινε και Γκρίλις πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λιντς | 14 Δεκεμβρίου 2021
Οι Ντε Μπρόινε και Γκρίλις πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λιντς | 14 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 AP IMAGES/JON SUPER

Η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε στους... επτά ανέμους της Λιντς επικρατώντας 7-0 σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στην ιστορία της Premier League σε ένα παιχνίδι που ήταν η μεγαλύτερη ήττα του Μπιέλσα μετά από 568 παιχνίδια στους πάγκους.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε την Λιντς επικρατώντας 7-0 για τη 17η αγωνιστική της Premier League και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη, στο +4 από τη Λίβερπουλ που την Πέμπτη θα παίξει με τη Νιούκαστλ.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσαν μια ποδοσφαιρική παράσταση, πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη τους φέτος και λίγο έλειψαν να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν ήταν μόνο τα επτά τέρματα που σημείωσαν και οδήγησαν τον Μπιέλσα στη μεγαλύτερη ήττα της προπονητικής του καριέρας μετά από 568 παιχνίδια στους πάγκου, αφού ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα και το 7-0 είναι πτωχό για τους γηπεδούχους με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει και ένα προσωπικό ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής που έφτασε τα 500 γκολ με τη Σίτι τόσο γρήγορα.

Ο χορός των γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε στο 8' με τον Φόντεν με σουτ εκτός περιοχής να κάνει το σουτ και την άμυνα της Λιντς να μην μπορεί να διώξει πάνω στη γραμμή.

Το 2-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 13' μετά από σέντρα του Μαχρέζ από τα δεξιά και κεφαλιά του Γκρίλις από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει και βρήκε και τρίτο γκολ στο 31' όταν ο Ρόδρι έκανε την κάθετη πάσα στον Ντε Μπρόινε ο οποίος μπήκε από τα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα όταν στο 48' ο Μαχρέζ έκανε την ενέργεια μέσα στην περιοχή και το σουτ, η μπάλα κόντραρε άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μελιέ.

Η Λιντς κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 55' όταν ο Ντάλας βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Έντερσον.

Το 5-0 ήταν απολαυστικό με τον Ντε Μπρόινε να έχει τη μπάλα μπροστά του εκτός περιοχής, επιχείρησε έναν κεραυνό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Σίτι δεν σταμάτησε και στο 74' πέτυχε ένα ακόμη τέρμα με τον Στόουνς να βρίσκεται στην περιοχή, να σουτάρει τρεις φορές, και να ευστοχεί για το 6-0.

Το τελικό 7-0 διαμορφώθηκε στο 78' με κεφαλιά του Ακέ από το ύψος του πέναλτι μετά από κόρνερ από τα αριστέρα.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Ντίας (65' Ακέ), Λαπόρτ, Ρόδρι (56' Φερναντίνιο), Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (46' Γκιντογάν), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις, Φόντεν.

Λιντς: Μελιέ, Σάκλτον (38' Κλιχ), Άιλινγκ, Γιορέντε, Φίρπο (73' Ντράμε), Ντάλας, Φορσάου, Ραφίνια, Ρόμπερτς, Χάρισον, Τζέιμς (46' Γκέλχαρτ).

Ήττα για τη Νόριτς, στον πάγκο ο Γιαννούλης

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε στην Premier League ανάμεσα στη Νόριτς και την Άστον Βίλα οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-0 σε ένα ματς όπου ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν αγωνίστηκε καθόλου, έμεινε στον πάγκο, και ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκτός αποστολής λόγω κορονοϊού.

Οι φιλοξενούμενοι του Στίβεν Τζέραρντ επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους από τη Λίβερπουλ την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ράμσεϊ να ανοίγει το σκορ στο 34' ενώ ο Γουότκινς στο 87' πέτυχε και δεύτερο γκολ για το τελικό 0-2.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΝΤΣ ΝΟΡΙΤΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ